Vurderer tiltak etter ny smitterekord i Bergen: – Alle må være sitt ansvar bevisst

VURDERER TILTAK: Smittevernoverlege Marit Voltersvik har bedt om et møte med Folkehelseinstituttet senere i dag etter økt press på smittesporingen. (Foto: Bergen kommune)

Smittevernoverlege Marit Voltersvik har bedt om et møte med Folkehelseinstituttet senere i dag etter økt press på smittesporingen.

Det melder Bergen kommune i en pressemelding.

– Vi følger situasjonen nøye og vurderer nå om det er behov for tiltak. Jeg kommer til å gi mine anbefalinger om dette til byrådet i løpet av de neste dagene, sier smittevernoverlege Marit Voltersvik 

Onsdag ble det meldt om 139 nye smittetilfeller. Det er andre dag på rad at det settes ny døgnrekord i Bergen.

Blant de nye tilfellene er 43 prosent barn og unge under 20 år.

– Dagens smittetall skyldes ikke det samme etterslepet i melding av tall som vi så i går. 125 av de 139 smittede har testet seg tirsdag. Samtidig får vi meldinger om at det trolig blir høye tall i morgen også, og dermed ser det ut til at vi nå er inne i en periode med reell smitteøkning i Bergen. Vi ser også en økning i antallet som tester seg, og det er bra for da får vi fanget opp mer av smitten i bysamfunnet, sier Voltersvik og fortsetter:

– Jeg kommer til å gi mine anbefalinger om dette til byrådet i løpet av de neste dagene, og vi har i dag avtalt møte med Folkehelseinstituttet om situasjonen i Bergen.

Smittevernoverlegen oppfordrer bergenserne til å ta de forholdsreglene som kommunen allerede har anbefalt.

Stort press på smittesporingsarbeidet

På grunn av stort antall smittetilfeller har kommunen fått laget en oversikt som viser smitteveier/smittesteder.

–Smitteøkningen medfører også økt press på smittesporingsarbeidet vårt. Det er for øyeblikket mange smittesporinger som ikke er påbegynt, men det jobbes intensivt med å kontakte smittede og kartlegge mulig smittespredning, sier Voltersvik.

Og legger til:

– Det viktige nå er at alle følger grunnleggende smittevernregler og de anbefalingene som gjelder. Her er det særlig viktig å holde seg hjemme ved sykdom og bruke munnbind når man ikke kan holde tilstrekkelig avstand til andre, for eksempel på buss, bane og køer.