Viggo Kristiansen: – Stor takk til alle Kristiansandere for støtten etter min hjemkomst

VIL TAKKE: Viggo Kristiansen takker for støtten fra lokalsamfunnet i et avisinnlegg. Foto: Eivind Pedersen.

Tirsdag 1. juni ble Viggo Kristiansen løslatt og returnerte til hjemkommunen – 20 år etter han ble dømt for drapet på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

– Tusen takk! Jeg må bare få si at jeg er overveldet av den gode stemning og positive mottakelse dere har gitt meg, nå som jeg er hjemme igjen. Det har vært mye nytt å forholde seg til den siste uken, men dette, det var jeg ikke forberedt på.

Slik innledes innlegget, som er skrevet av Kristiansen på en blogg fra støttegruppen søndag. Han utdyper videre at han ønsker å takke personlig til alle de som har utvist støtte og ønsker ham vel.

Innlegget ble først gjengitt i Fædrelandsvennen.

– Jeg kan bare ikke få si nok hvor godt det føles og hvor takknemlig jeg er, skriver Kristiansen.

Søndag var politiet innom huset til Kristiansens foreldre, der også Kristiansen bor, for å ta en DNA-prøve av ham. Der later det til at han nyter tilværelsen som en fri mann. Til uken skal han på hyttetur med faren, og moren har servert favorittmiddagen hans.

DNA har vært et av de store stridstemaene i Baneheia-saken, og det var også et av bevisene som Gjenopptakelseskommisjonen fremholdt da de gjenåpnet saken i februar i år og ny etterforskning som ledes av Oslo politidistrikt er allerede i gang i forbindelse med dette arbeidet ønsker de en ny referanseprøve av ham.

(Grunnen til dette er prøver som tas i dag har flere såkalte markører enn det de hadde da det ble innhentet DNA fra Kristiansen i 2000. Dagens mer sensitive teknologi gir altså mer omfattende DNA-profiler enn for 20 år siden, journ.anm.).

Det ble aldri gjort DNA-funn som knytter Kristiansen til drapene.

«Denne uken har også mamma disket opp med min favorittmiddag – elgkarbonader med brun saus. Ååå, så godt det var. Det ble så mye at jeg rett og slett måtte stekke meg ut på sofaen etterpå.» skriver Kristiansen videre.

Ber om ro

Avslutningsvis skriver Kristiansen at han tilgir de som er lei seg for at de ikke tok kontakt med ham i fengselet, og at han forstår at situasjonen har vært komplisert.

I tiden fremover ber Viggo Kristiansen om ro til å komme i gang med livet igjen.

– Jeg ber om forståelse for at jeg og min familie i den neste tiden må få sysle litt på med de hverdagslige ting for at vi skal komme i gang med livene våre. Det kunne vært slitsomt og tungt å gå igjennom slike ting, men dere Kristiansandere har gjort det lettere for oss.