Viaplay med ny spennende åtte episoders dramaserie

Hvor langt er du villig til å gå for å være en del av den innerste kretsen? I den nye Viaplay-serien «Sebrarommet» får vi innblikk i maktspillet på en eksklusiv internatskole.

Av: Sandor Dahl   2020-11-25 11:58:29 
  Sist oppdatert 2020-11-25 11:58:30 

Serien er basert på en original idé av Henrik Schyffert og Gustaf Skördeman, med Aliette Opheim, Henrik Schyffert, Valter Skarsgård, Alva Bratt, Maxwell Vaz og Edvin Endre i noen av rollene.

– Vi streber alltid etter å skildre samfunnet fra forskjellige perspektiver, og vi er stolte over at Henrik Schyffert ga oss tilliten til å formidle historien hans. Dette er en fantastisk spennende historie med ambisjonen om å komme seg inn i veggene til en av den vestlige verdens mest mytiske verdener, elitens internatskoler. Men det er også en historie om de store avstandene i samfunnet vårt, og drømmer om suksess for enhver pris, sier  innholdssjef Filippa Wallestam i Nordic Entertainment Group i en pressemelding.

Om «Sebrarommet»

Sebrarommet er et spenningsdrama om et internat for privilegerte, men også en historie om forskjellige forhold i livet, om kulturelle sammenstøt og maktspill, om unges drømmer og om hvordan strukturer i samfunnet holder stand mellom generasjoner. Serien er basert på en original idé av Henrik Schyffert og Gustaf Skördeman. I en av rollene finner vi Valter Skarsgård.

– Jeg begynte å tenke på dette med klasseforskjellene i Sverige fra min tid på kommuneskolen i Märsta, hvor vi hadde felles friluftsdager og diskotek med internatet Sigtuna Humanistiska. For oss fra kommuneskolen var det som å gå inn i Olympus da vi dro til Sigtuna for å gå på diskoteket. Det er lett å bli forført av makt, sex og penger, sier Henrik Schyffert.

– Jeg ble interessert i Sebrarommet fordi jeg spiller en karakter som er så langt borte fra meg som mulig, både når det gjelder personlighet og livsstil. Det er også en interessant verden som er smart fortalt. Det er ikke bare et tenåringsdrama, men det stiller større spørsmål om samfunnet, sier Valter Skarsgård.

En student blir funnet død, et mysterium som blir møtt med kollektiv stillhet fra de privilegerte, unge medstudentene på internatskolen Tuna Kvarn. En offentlig skole i nærheten blir raskt utpekt som kilden til tragedien, men når en mobilfilm fra privatskolens brutale innvielsesritualer lekkes på sosiale medier, endres alt.

«Sebrarommet» består av åtte episoder og slippes på strømmetjenesten Viaplay innen kort tid.