– Vi kan gjøre en like god jobb uten et parti, sier Aafløy.

Fra venstre eks-FNB: Per Jørgensen, Trym Aafløy og Rolf Eric Scott møtte pressen torsdag ettermiddag etter utmeldingen onsdag. Foto: Sandor Dahl / Avisa-Vest.
Av: Sandor Dahl   2020-12-17 17:22:52 
  Sist oppdatert 2020-12-17 17:22:54 

Trym Aafløy, Rolf Erik Scott og Per Jørgensen smalt bomben under gårsdagens Bystyremøte da de trakk seg fra sine verv i bompengepartiet. (FNB) 

Aafløy inviterte selv til pressekonferanse utenfor Jokerbutikken i Ervik i dag, og innrømmer at Bybane-prosjektet gjennom Ervikveien, og at de ikke lenger kan identifisere seg med partiet og opplever at partiet er blitt for byråkratisk, som noen av grunnene til at han forsvinner ut av partiet. 

– Hele Bybanen til Åsane er et dårlig prosjekt, fordi det koster så kolosalt mye penger. Det er Byrådet og et par partier som ønsker å bygge denne banen. Husk at det er snakk om et sted mellom15 og 20 milliarder kroner. Og du er nødt til å få noen gigantiske miljøødeleggelser for å fremføre denne banen. Det er flere gode argumenter for å ikke bygge den.

– Formålet vårt, dere i media skal også være klar over det, er å skjøtte interessene for innbyggerne våre. 32 000 bergensere stemte på meg og det gjelder for fire år. Det vi gjør i bystyret er viktigere enn hvilket parti vi representerer.

– Vi er Ikke der for å drive partiarbeid, men for å prøve å gjøre en forskjell, for de innbyggerne som blir overkjørt av byrådet.

– Jeg mener partiet har blitt for byråkratisk. Jeg er en folkets mann, sier Trym Aafløy.

Sakene er nei til bompenger og vindmøller, og nei til en bybane betalt av bilistene, som han sa.

– Vi opplever at styringen av Bergen går i en mer autoritær retning, der det tas mindre hensyn til beboerne som blir berørt, spesielt i byutviklingens navn, sier han.

Trym Aafløy.

- - - - ANNONSE - - - -