VG: Tobarnsmor (35) tiltales for dobbeltdrap etter Lørenskog-dødsfallene

Det var om morgenen 19. juli i fjor at brannvesenet rykket ut til en leilighet på Skårer i Lørenskog etter å ha fått melding om et mulig branntilløp. Da brannmannskapene tok seg inn i boligen, ble de møtt av et forferdelig syn:

Av: Sandor Dahl   2021-04-08 16:58:01 
  Sist oppdatert 2021-04-09 10:35:51 

En 35 år gamle kvinnen kritisk skadd sammen med sine to livløse barn i leiligheten. Det ble forsøkt gjenoppliving av barna, men det ble raskt klart at livene ikke sto til å redde. Kvinnen ble selv funnet med kuttskader og sendt til Ullevål sykehus.

Da politiet ankom åstedet om morgenen pekte morens opplysninger og uttalelser i retning av at faren kunne være gjerningsmann. Da tobarnsfaren kom selv til stedet i løpet av formiddagen, skal han da ha forklart at han skulle hente barna, faren ble pågrepet av politiet på stedet og siktet for dobbeltdrap.

Drapssiktelsen mot faren ble dagen etter frafalt. Samtidig ble moren siktet i saken.

Kvinnens forsvarer krevde at det ble gjennomført en full rettspsykiatrisk observasjon for og vurdere morens psykisk helse. – Det er helt naturlig å vurdere om hun i det hele tatt er strafferettslig tilregnelig. Dette er en ekstremt unaturlig handling. Hun har vært veldig opptatt av barna sine, og det strider mot all natur å gjøre noe slikt, sa forsvarer Gundhild Lærum til Romerikes Blad den gang.

I november 2019 opplyste Øst politidistrikt at kvinnen er erklært tilregnelig. De sakkyndige mener at hun ikke var psykotisk i gjerningsøyeblikket eller under observasjonsperioden.

Tiltales for drap på sine to barn

Nå bekrefter statsadvokaten Ane Evang ved Oslo statsadvokatembeter til VG torsdag ettermiddag at moren vil bli siktet for dobbeltdrap av sine to barn.

– Saken har vært behandlet hos Riksadvokaten og er returnert til statsadvokaten. Den beslutningen er meddelt siktet og etterlatte i saken. Det Riksadvokaten har beordret er tiltale for to drap. Jeg skal nå utferdige tiltalebeslutning i saken, bevisoppgave og oversendes berammelse. Det vil gjøres om kort tid, sier Evang til avisen.

LES OGSÅ: https://avisa-vest.no/ordforer-ragnhild-bergheim-ap-i-lorenskog-sier-dodsfallene-til-de-to-barna-er-en-tragedie-lokalsamfunnet-er-sterkt-preget/

LES OGSÅ: https://avisa-vest.no/lorenskog-dodsfallene-etterforskes-som-dobbeltdrap-nrk-far-loslates-i-kveld/

LES OGSÅ: https://avisa-vest.no/kvinnen-i-30-arene-som-er-siktet-for-a-ha-tatt-livet-av-sine-to-sma-barn-i-en-leilighet-pa-lorenskog-er-blitt-informert-om-drapssiktelsen/

LES OGSÅ: https://avisa-vest.no/romerikes-blad-forsvareren-til-moren-i-30-arene-vi-ber-om-full-psykiatrisk-undersokelse-av-hun/

LES OGSÅ: https://avisa-vest.no/kvinnen-som-er-siktet-for-a-ha-drept-sine-to-barn-i-lorenskog-underlegges-full-rettspsykiatrisk-undersokelse/