VG: FrP-veteran trekker seg i protest

FrP-veteran Kari Kjønaas Kjos er ruspolitisk talsperson for partiet. Nå trekker hun seg fra vervet i protest, melder VG.

Av: Sandor Dahl   2021-03-30 12:47:58 
  Sist oppdatert 2021-03-30 12:55:09 

– Jeg har gitt beskjed om at jeg trekker meg som ruspolitisk talsperson. Jeg kommer ikke til å engasjere meg i rusreformen. Jeg opplevde det som en direkte mistillit til meg, siden jeg sto som ansvarlig for den saken, sier Kjos til VG.

Kjos har sittet på Stortinget for Fremskrittspartiet i 16 år.

Utspillet kommer etter en avgjørelse om rusreformen på Fremskrittspartiets landsstyremøte tidligere i mars.

Der slo landsstyret fast ved overveldende flertall å gå imot regjeringens forslag til rusreform.

– Det er veldig trist at Kari ikke ønsker å fortsette som ruspolitisk talsperson. Hun har et stort engasjement og stor troverdighet på området. Men når hun har gjort det valget må vi bare ta det til etterretning, sier avtroppende partileder i FrP Siv Jensen til avisen.

Og legger til:

– Det har vært et stort engasjement i partiet om denne saken. Veldig mange har vært helt avvisende til avkriminalisering. Landsstyrets redaksjonskomité under ledelse av Sylvi Listhaug fremmet forslag til en resolusjon, som et overveldende flertall stemte for landsstyret er i sin fulle rett til å vedta resolusjoner om alle saker, også om saker som er til behandling i Stortinget, sier Jensen.

- - - - ANNONSE - - - -