Varsler stille-aksjon under kveldens kamp mot Sandefjord som følge av nachspiel-skandalen

Ledelsen i supportergruppen Bataljonen har de siste dagene diskutert hvordan de skal markere sin avsky mot de tolv spillerne som valgte å ha nachspiel på Stadion natt til tirsdag. Fredag tok saken en enda mer alvorlig vending da Bergenspolitiet besluttet å starte etterforskingen etter at det hadde kommet opplysninger om et mulig seksuelt overgrep i løpet av nattetimene nachspielet holdt på.

I kveld markerer Brann-supporterne denne ukens hendelser med stillhet i de første 19 minutter og åtte sekunder av søndagens Brann-kamp mot Sandefjord. Tidspunktet 19:08 speiler på Branns stiftelsesår melder Bergensavisen.

Medlemmene i supportergruppen Bataljonen ønsker nå å markere hvor alvorlig de mener den siste ukens hendelser er.

– Vi opplever at det er mange av våre medlemmer og andre, som føler at vi må reagere på det som skjedde. På en tydelig måte. Det har vært litt samtaler frem og tilbake om hvordan det skulle gjøres, men etter hvert kom vi frem at stillhet er god måte å markere dette på. Det er også en symbolikk i 1908, som vi er at klubben er størst, sier Bataljonen-leder Erlend Vågane til BA.

«Den siste ukens hendelser er fullstendig uakseptable og et svik mot alle som er glad i klubben. Det er vår plikt å si fra at vi ikke godtar dette.», skriver bataljonen på sin Facebook-side.

Supporterlederen sier at han håper at resten av Stadion-publikumet vil være med på markeringen de første 19 minuttene av kampen søndag kveld.

– Men jeg har stor respekt for om noen «har noe på hjertet», selv om vi oppfordrer til en stilleaksjon. Så håper jeg at hele Stadion kan trykke skikkelig til når de 19 minuttene og åtte sekundene er over, sier Vågane til avisen.

Må jobbe hardt for å gjenvinne tilliten

Under gårsdagens pressekonferanse gikk Brann-trener Eirik Horneland ut og sa at Brann nå må jobbe hardt for å gjenvinne tilliten.

– Akkurat nå er ikke vi til å stole på, sa Horneland.

På spørsmål om hva han forventer fra supporterne under søndagens kamp svarte han: – At de uttrykker sin mening. Så håper jeg at vi skal spille de over på vår side og vise at vi fortjener deres støtte. Når vi har tabbet oss ut, fortjener vi å få litt juling også.