– Vaktselskapene utnytter lærlinger under vekterstreiken, det får forbundslederen i NAF til å reagere kraftig

VEKTERSTREIKEN: Tillitsvalgte i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) mottar stadig rapporter om misbruk av lærlinger under vekterstreiken. Det rapporteres om at lærlinger blir omplassert for å dekke inn vakter som er i streik. Melder forbundet i en pressemelding mandag.

Av: Sandra Andersen   2020-10-26 09:50:09 
  Sist oppdatert 2020-10-26 11:50:59 

Nye lærlinger blir satt på vakter alene, uten oppfølging fra dem som skal lære dem opp. Dette skjer ved blant annet forskjellige kjøpesenter. Forbundsleder Anita Johansen i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) reagerer kraftig på at vaktselskapene utnytter lærlinger under vekterstreiken.

– Med det fokus som har vært på lærlingers situasjon i vaktbransjen, er det oppsiktsvekkende at bedriftene behandler sine lærlinger på en slik måte. Dette understreker legitimiteten i våre medlemmers krav i oppgjøret, sier hun.

På bakgrunn av dette ser vi oss nødt til å foreta særskilt plassoppsigelse av våre medlemmer blant lærlingene for å kunne ta dem ut i konflikt, og derved skjerme dem fra en slik behandling.

–  Det er trist at vi må gå til et slikt skritt og vi oppfordrer bedriftene sterkt til å behandle lærlingene slik de fortjener, sier Johansen.

Avisa-Vest har vært i kontakt med pressevakten hos NHO Service og Handel de ønsker ikke å kommentere saken.

- - - - ANNONSE - - - -