Ungdommene imponerte Donkeyboy-stjernen på Haukås rockeakademi

MUSIKK: Artisten Linnea Dale besøkte fredag Haukås Rockakademis bandcamp-uke. (Foto: Sandor Dahl)

– Alle burde ha et slikt tilbud, sier Linnea Dale etter sitt møte med Haukås rockeakademi og ungdommene på årets Bandcamp.

Artisten Linnea Dale, som slo igjennom som 18-åring med bandet Donkeyboy i 2009, besøkte fredag Haukås Rockakademis bandcamp-uke. Hun har også deltatt i Idol. 

Bandcamp-uke er musikkens svar på fotballskole, for unge mellom 13 og 20 år og varer i perioden 26. til 31. juli og fra 2. til 7. august.

– Det er kjempegøy å få kommer her og høre de ulike låtene. Jeg er så imponert over hva disse musikkglade ungdommene har fått til på disse få dagene, sier Linnea Dale til Avisa-Vest.

– Hvordan er det det for deg å se så mange unge musikere samlet på et sted?

– Det er kjempefint, og jeg tenker på at jeg hadde ikke et slik tilbud i bygden der jeg vokste opp som ung-artist, sier Dale og fortsetter:

– Det er så fint at man har slike steder som Haukås Rockakademi hvor man kan møte andre som er musikkinteresserte, og ikke minst ha fasiliteter som gjør at ungdommene kan spille sammen, og ikke minst at de kan få en mulighet til å spille inn låtene også.

– Burde man få flere slike steder ut i de andre bydelene?

– Ja, absolutt. Alle steder, store og små, burde ha et slikt tilbud, smiler hun. 

Hun håper kommunene i enda større grad kan bidra til slike arrangementer for ungdomskulturen.

– Kulturskolen er en veldig organisert rammebestemt arena. Hadde man hatt flere slike frie arenaer for musikkglade ungdommer, tenker jeg hadde vært veldig positivt, sier Linnea Dale avslutningsvis.

Her snakker artisten Linnea Dale om musikkglede for ungdommene på Haukås Rockakademi. (Foto: Sandor Dahl)
På slutten av dagen ble det en liten smaksprøve på de de hadde komponert frem.