UD og FHI advarer om svindelforsøk – ber publikum være observante!

Både Utenriksdepartementet (UD) og Folkehelseinstituttet (FHI) advarer om mulige svindelforsøk.

Av: Sandor Dahl og Kristian Eik   2021-04-01 12:26:20 
  Sist oppdatert 2021-04-01 21:43:57 

Folkehelseinstituttet skriver på Twitter at det har blitt sendt ut flere e-post i deres navn med overskriften «Registrert smitte». De ber om at man ikke åpner vedlegget som ligger i e-posten.

Tidligere i dag meldte Utenriksdepartementet (UD) i en pressemelding at de har fått flere meldinger om falske oppringinger fra deres telefonnummer +47 23 95 00 00, der noen utgir seg for å representere departementet.

Oppringerne skal ha påstått at det er noe i veien med oppholdstillatelsen til personen de ringer, og bedt folk om å sette over penger for at de skal løse problemet.

– UD oppfordrer alle som får denne typen oppringninger til å melde det til politiet, gi beskjed til telefonoperatør og ikke sette over penger. Norge ber aldri om penger for denne typen tjenester. Spørsmål om oppholdstillatelse må rettes til Utlendingsdirektoratet (UDI), skriver de videre.

Utenriksdepartementet (UD) skal ha varslet leverandøren Telenor om de falske oppringingene, og er i kontakt med politiet om videre oppfølging. Departementet jobber nå med å få oversikt over omfanget.

- - - - ANNONSE - - - -