TV2: Koronautbrudd på norskeid skip – 13 bekreftet smittet

M/T «AMUNDSEN SPIRIT». Foto: MarineTraffic.

SMITTET: (Avisa-Vest) – 13 av 30 personer om bord på det norskeide skipet «Amundsen Spirit» testet positivt for koronaviruset. Skipet ligger utenfor Gdansk i Polen, melder TV 2 torsdags ettermiddag.

Av: Sandor Dahl   2020-08-13 11:22:36 
  Sist oppdatert 2020-08-13 11:57:07 

Åtte nordmenn er om bord. To av disse har testet positivt. Resterende av besetningen er hovedsaklig fra Filippinene, men også fra Polen og Skandinavia, skriver kanalen.

Skipet seiler under bahamansk flagg, men eies av det norske selskapet Altera Infrastructure.

En av mannskapet er lagt inn på sykehus, mens resten av besetningen holdes i karantene om bord på skipet.

– En av de ansatte kjente på et ubehag fredag, og han ble testet på lørdag. Et par dager etterpå rapporterte fire personer til at de følte et ubehag. Da valgte vi å teste alle. Da fikk resultatene, så viste det seg at 13 var positive. Noen blant besetningen hadde i tillegg trace av Covid-19, så disse vil retestes, bekrefter Idar Hillersøy, som er daglig leder i Altera Infrastructure til TV2.

– Dette er en vekker for oss og for hele industrien. På tross av at vi har tatt alle forholdsregler og at vi har innført veldige gode rutiner, så har dette skjedd. Det er veldig uheldig, sier Hillersøy.

Selskapet har etablert et kriseteam som følger opp besetningen. I tillegg har de løpende dialog med smittevernkontoret i Stavanger og føler råd fra norske helsemyndigheter, skriver kanalen.

- - - - ANNONSE - - - -