TV2: Get må skru på TV 2-kanalene – Vi har kommet til en midlertidig enighet

TV 2 har oppfordret Telia og Get på det sterkeste om å skru på kanalene igjen. – Vi er nå enige om en avtale med samme pris og samme vilkår, mens vi forhandler videre. Begge parter har også uttalt en tydelig ambisjon om å komme i mål i løpet av noen få måneder. Get-kundene både kan, bør og må få tilbake kanalene sine raskt.

Av: Sandor Dahl   2020-06-19 14:19:19 
  Sist oppdatert 2021-03-01 09:38:23 

Som TV2 meldte i en pressemelding i går ble Telia/Get formelt enig om en midlertidig avtale sent torsdag kveld med TV2: På dette grunnlaget ønsker TV2 å gi Get fortsatt rett til å distribuere sine kanaler på eksisterende vilkår og oppfordrer Get på det sterkeste til å skru på kanalene igjen. Snarest mulig.

TV 2 har sagt ja til alt Telia/Get har bedt om, inkludert å forlenge dagens avtale og forhandle uten tidsfrist, slik at kundene kan få igjen innholdet de fortjener og betaler for raskt. Vi var i kontakten med Telia/Get torsdag kveld klare på at vi ber dem om å skru på igjen kanalene så raskt som mulig. Den knappen sitter hos Get.

Gjennom torsdag hadde vi en dialog med uttalt felles tillit til at det vil bli gode forhandlinger videre. Vi har en tydelig felles ambisjon om å bli ferdig på få måneder. Det eneste TV 2 har understreket er at vi selvsagt ikke bokstavelig talt kan forhandle til evig tid. Det åpenbare poenget kan ikke være en grunn til å la en million nordmenn sitte med svarte skjermer. Det er enighet om alt som er viktig, og forhandlingene kan fortsette uten at kundene rammes, skriver kommunikasjonsavdelingen i TV2 fredag ettermiddag.

Dette er svært viktig for TV 2. Seks av ti av Get-kunder har TV 2 eller Nyhetskanalen som sin aller viktigste kanal. De må få tilbake innholdet, journalistikken og underholdningen de savner. Syv av ti er interessert i sport, de må få tilbake kanalene og produktene de har valgt, nå som Premier League endelig er tilbake. Hver dag med svarte skjermer koster i tillegg TV 2 store summer, skriver kanalen.