Toyota tok andreplass i prestisjekåring av mest fornøyde bilkunder

– Vi jobber kontinuerlig med å tilpasse oss, ikke minst som et resultat av pandemien. Den høye kundetilfredsheten viser at vår brede portefølje av driftssikre modeller med lavt utslipp og forbruk er noe kundene våre ønsker, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge.

I den omfattende prestisjetunge undersøkelsen AutoIndex. Har Toyota Norges nest mest fornøyde bilkunder. – Dette er en fantastisk tilbakemelding fra våre kunder, sier informasjonssjef.

Etter en fremgang fra fjorårets kåring plasseres Toyota som nummer to i AutoIndex 2021 der over 11.000 norske bilkjøpere har gitt sin mening. Vinneren er Toyotas søstermerke Lexus, som topper AutoIndex for tiende året på rad.

– Dette er en fantastisk tilbakemelding fra våre kunder. Det bekrefter resultatene i våre egne kundeundersøkelser, og viser resultatet fra arbeidet vi legger ned hver eneste dag for å gi kundene den beste kundeopplevelsen. Dette inspirerer oss til å bli enda bedre og følge vårt søstermerke Lexus, som virkelig er ledestjernen for bilbransjen, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge.

Toyota får 894 poeng på totalscoren i årets undersøkelse. Gjennomsnitt for alle merker er 854 poeng. Toyota får også en poengmessig fremgang på 0,8 prosent sammenlignet med fjoråret, noe som er tredje beste fremgang av alle merker.

Også når det gjelder salgstallene har Toyota god fart om dagen. Statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at Toyota er landets mest populære bilmerke så langt i år med 5834 solgte biler, noe som tilsvarer en markedsandel på 11,8%.

– Norske bilkjøpere er forskjellige og har forskjellige behov. Atferden og forventningene er også stadig i endring, og vi jobber kontinuerlig med å tilpasse oss, ikke minst som et resultat av pandemien. Den høye kundetilfredsheten viser at vår brede portefølje av driftssikre modeller med lavt utslipp og forbruk, samt opplevelsen våre kunder får i møtet med våre fantastiske medarbeidere, slår godt an hos bilkjøperne, sier Olsen.

OM UNDERSØKELSEN

AutoIndex vurderer hele kundeopplevelsen bilkjøpere har med en bil og et bilmerke. Dette gjør at prisen anses å være en av bransjens mest prestisjefylte. Kåringen utføres årlig av Loyalty Group International og følgende vurderes: Bilen og kjøreopplevelsen (teller 40 prosent), forhandleren og opplevelsen rundt kjøpet (20 prosent), service på verkstedet (20 prosent) og lojalitet til merket (20 prosent).

Topplisten for AutoIndex 2021:

  1. Lexus: 932 poeng
  2. Toyota: 894 poeng
  3. BMW: 888 poeng