Too Good To Go-leder: – Redder mer overskuddsmat enn noen gang!

Daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go. Foto Hanne Johansen.

Too Good To Go opplever rekordhøy aktivitet, både blant butikker og app-brukerne. 

Av: Sandor Dahl   2021-04-19 12:29:11 
  Sist oppdatert 2021-04-19 12:29:12 

Hittil i år er det solgt 536.882 poser med overskuddsmat gjennom appen – 25 prosent flere enn i samme periode i fjor. Miljøbesparelsene tilsvarer rundt 540.000 kilo matavfall.

– Det kastes fremdeles altfor mye mat. Det kartlagte svinnet her til lands utgjør 417.000 tonn i året. Derfor jobber vi for å få stadig flere virksomheter om bord i appen. For dagligvarebutikkene fungerer vi som en «nødventil» på slutten av dagen, slik at overskuddsmaten når forbrukerne i stedet for å ende som svinn, sier daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go.

131.165 av disse posene stammer fra dagligvarebutikker, noe som er en økning på 140 prosent fra i fjor. Selskapet samarbeider for øyeblikket med 736 dagligvarebutikker – 457 flere enn for ett år siden.

– I koronakrisen har det vært litt spesielt. Enkelte av samarbeidspartnerne våre har det tøft og har kanskje måttet stenge dørene, mens andre opplever gode tider, slik som dagligvarebutikker. I tillegg ser vi eksempler på matprodusenter eller leverandører som har flere overskuddsvarer enn normalt, sier Pfründer.

Stor aktivitet

I disse dager reddes det mer mat enn noen gang gjennom appen; mellom 7000 og 8000 poser daglig på landsbasis.

– Det henger sammen med at vi har fått flere samarbeidspartnere, slik at tilbudet er større, men også at vi har fått mange nye brukere. Folk har stor interesse for dette, og det er veldig hyggelig å se. Det kan også hende at noen er blitt ekstra prisbevisste den siste tiden og bruker appen til å gjøre noen kupp, sier hun.

1,3 millioner nordmenn har lastet ned appen, og 300.000 av disse har registrert seg det siste året.

Coop og Bunnpris er blant kjedene som har fått enda flere av butikkene sine på i appen den siste tiden. Bunnpris innledet et større samarbeid med Too Good To Go i høst, og utvidet dette med 93 butikker i mars. Nå har 157 av butikkene tatt i bruk appen, og flere kommer på fremover. Så langt i år har de reddet 14.000 poser med overskuddsmat gjennom appen.

– For oss i Bunnpris har samarbeidet med Too Good To Go hjulpet oss til å få redusert matsvinnet i butikkene våre ytterligere. På denne måten bedres økonomien vår, samtidig som vi reduserer miljøavtrykket. Det er en vinn-vinn-situasjon. Så langt har samarbeidet fungert veldig bra, og vi har ambisjoner og å få alle kjedens butikker med på løsningen før sommeren, sier Trond Wang, nasjonal driftssjef i Bunnpris.