To personer pågrepet og siktet for investeringsbedrageri mot 90 investorer

En mann hjemmehørende i Moss er pågrepet og siktet for en rekke grove bedragerier. Økokrim mistenker at mannen står bak investeringsbedragerier mot nærmere 90 investorer.

Av: Sandor Dahl   2020-11-17 11:52:16 
  Sist oppdatert 2020-11-17 11:57:22 

Investorene har betalt inn over 50 millioner kroner som skulle gått til eiendomsprosjekter på Østlandet. Pengene har i stor grad ikke gått til de nevnte eiendomsprosjektene.

Mannen som er i slutten av 30-årene er en tidligere daglig leder, styreleder og eier av et eiendomsselskap. Mannens samboer er også siktet ble også pågrepet og avhørt i forbindelse med aksjonen og det har blitt foretatt ransakinger på flere adresser, skriver Økokrim i en pressemelding tirsdag.

Fremstår profesjonelt

Investeringsbedrageri er en form for bedrageri som er utbredt. Bedragerne fremstår ofte utad som svært profesjonelle med blant annet fine kontorer og mange ansatte.

– I dette tilfellet hadde siktede kontorer på Aker Brygge i Oslo og mange ansatte. Profesjonaliteten de fremstår med fører til at investorene stoler på at pengene de låner ut er en trygg investering, sier påtaleansvarlig i saken førstestatsadvokat Marianne Bender.

Førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim. Foto: Gorm K. Gaare/EUP-BERLIN.

I Økokrims trusselvurdering for 2020 pekes det på at bruk av eiendom til å utføre bedrageri har vist seg å være lukrativt i Norge. I følge Finanstilsynets risiko- og sårbarhetsanalyse utgjorde investeringer i falske selskaper 92 millioner norske kroner i 2018.

– Det er viktig at det blir allmenn kjent at slike bedragerier er utbredt og at folk må være forsiktig med hvor de investerer sine oppsparte midler, sier Bender.