Svenske myndigheter kalte inn til pressekonferanse: – Det mest trolige er at vi kommer til å ha COVID-19 utover høsten, sier Tegnell.

UTENRIKS: (Avisa-Vest) – Svenskene har kalt inn til ekstraordinær pressekonferanse om koronasituasjonen i landet. Både statsepidemiolog Anders Tegnell og helse- og sosialminister Lena Hallengren er på plass.

Av: Sandor Dahl   2020-07-30 10:57:17 
  Sist oppdatert 2020-07-30 10:57:18 

Det er i dag seks måneder siden første koronatilfelle i landet.

– Tallene går rett vei. Det handler ikke bare om det regjeringen har gjort, men om de avgjørelsene det svenske folk har gjort, sier Hallengren.

– Vi må sammen gjøre alt vi kan for å beholde den positive utviklingen, i dag har regjeringen bestemt bedt kommunene om å samle inn gode måter å løse smittevernutfordringer, for å samle kunnskap, sier hun.

Nå forbereder regjeringen seg på høsten.

– Det som skjer til høsten er litt uklart. Det mest trolige er at vi kommer til å ha COVID-19 utover høsten, sier Tegnell.

Tegnell sier at de kommer til å fortsette å anbefale alle som kan å ha hjemmekontor.

– Vi har hele tiden snakket om viktigheten av å unngå trengsel i kollektivtrafikken, sier han. Det er viktig å tenke på hvordan man tar seg til jobb. Finnes det andre muligheter enn kollektivt, velg det, sier Tegnell.