Restaurantanmeldelse:

Sveins grill er typen folkelige steder enhver bydel burde hatt minst ett av!

Interiøret er ikke av det hippeste, men det holder i massevis for å skape en upretensiøs kroatmosfære.

– Med slik vennlig betjening og rause porsjoner er Sveins grill en bydelsrestaurant verdig. Restauranten oser av sjarm og vennlighet, dette gjør at man gjerne kommer tilbake igjen og igjen, skriver AVs restaurantanmelder etter å ha besøkt Sveins Grill som ligger i Solheimsviken like utenfor Bergen sentrum.

RESTAURANTANMELDELSE

Sveins Grill er et sted som går innunder tre kategorier, minst: Det er restaurant, kafe og, til en viss grad, gatekjøkken. Mest restaurant. I tillegg driver man catering i stor stil, i tillegg til å arrangere firmafester og utdrikningslag.

Interiøret kan beskrives med et ord og det er at restauranten bærer preg av å være et stort antikvariat og er fylt opp av alt mulig nips, som gjestene har mulighet for å kjøpe. Slik sett er det et spennende interiør hvor man aldri slutter å legge merke til nye ting.

Utenfra tror man at Sveins Grill bare er en helt vanlig kafe, men dette er et sted som får ikke bare barneøyne til å tindre, men enhver med sans for nips. Hvor vakkert det er, kan kanskje diskuteres, men originalitet, overraskelse og oppfinnsomhet, det skal de ha for.

Så til måltidet denne ettermiddagen som besto i den klassiske hamburgeren PC-kongen med ost og bacon (155 kr) mens mine to kolleger gikk for kyllingstrimler med ris, dressing, sursø-saus og salat (160 kr). Alt smakte godt, og så svært appetittlig ut når det ble servert ved bordet.

Personen på nabobordet så ut til å være godt fornøyde med sin rause porsjon med røkt bogskinke med poteter og grønnsaker.

Menyen byr både på rimelige lunsjretter for dem som ønsker seg en pause midt på dagen, og et godt utvalg av retter for dem som ønsker og ta middagen på den lokale «kafeen».

Servicen på Sveins Grill er det heller ikke noe å klage på betjeningen er folkelig, hyggelig og svært imøtekommende overfor sine gjester.

Under middagen ringer det i det i telefonen. Kokken Helge Hansen svarer: Sveins Grill, spis hva du vil, kokken noter så ned kundes bestilling og er svært imøtekommende på at maten skal så og si være klar når vedkommende kommer for å hente den.

Det er ikke annet og si enn at stedet legger seg i øvrige sjiktet av klassiske gatekjøkkenrestauranter med rause porsjoner og vennlig betjening – en bydelsrestaurant som gjør at man gjerne kommer tilbake igjen og igjen.

PC-kongen en saftig og meget god burger, med sprøtt brød og frisk salat.

Sveins Grill – Solheimsviken

Adresse:

Solheimsgaten 37, 5054 Bergen

Åpningstider:

Mandag – Fredag: 11:00-19:00

Lørdag: Kun på bestilling

Søndag: Kun på bestilling

Telefon:

55 29 52 43

Nettside:

www.sveinsgrill.no

Vurdering

Miljø:

Interiøret er ikke av det hippeste, men det holder i massevis for å skape en upretensiøs kroatmosfære.

Meny:

Menyen har et godt utvalg av matretter både for store og små.

Mat:

Sveins grill leverer til meget godt bestått i sin klasse. Dette er raust og klassisk, uten å bli traust, og selvfølgelig vellaget. God råvarekvalitet ligger i bunnen.

Service:

Upåklagelig service. Mat og drikke kom som bestilt og forventet.

Verdt prisen:

Det er ikke «billig» Sveins Grill, men du får mye for pengene! De serverer veltilberedt mat med utgangspunkt i gode råvarer og liten bruk av halvfabrikatene. Regningen for tre hovedretter og tre halvlitere brus ble på sympatiske 625 kroner.

Konklusjon: Terningkast 5.

Enig med vår anmelder? Si din mening.

Raus og fint presentert porsjon kyllingstrimler, ris, dressing, sursø-saus og salat.