Studenten «Tonje» (20) måtte starte å selge sokker og bilder over nettet, fikk ikke jobb på grunn av korona

– Det er vanskelig for studenter å skaffe seg jobb nå i koronatiden. Da er dette en flott måte og tjene penger på ved siden av studiene.

Av: Sandra Andersen og Sandor Dahl   2021-02-14 12:40:00 
  Sist oppdatert 2021-02-16 11:05:13 

Avisa-Vest har over tid lagt merke til at på sosiale medier og andre norske salgsplattformer florer det med kontoer som selger alt fra brukte sokker, sko, bilder av føttene etc til ukjente mennesker. Vi har vært i kontakt med en av de norske kontoene som selger slikt via medieplattformen Instagram.

Studenten «Tonje» (20) fra Trondheim som ønsker å være anonym, forteller at det er mye tabu knyttet til en slik fetisj. På spørsmål om hvorfor hun startet med å selge dette over nettet svarer hun:

Jeg og en venninne prøvde å komme på ideer for å tjene penger, siden det er vanskelig for studenter å skaffe seg jobb nå i koronatiden. Etter litt idéemyldring kom temaet om å selge sokker i samtalen, og jeg tenkte at jeg ville prøve. På en måte var det litt «for tull» i starten, men når det viste seg at så mange var interesserte fortsatte jeg med dette på alvor.

Videre forteller hun at mange rynker på nesen av denne type fetisjen. Det finnes mange grunner til at folk er opptatt av føtter og brukte sokker. Mange finner glede i det fordi de generelt liker lukten av føtter, mens andre motiveres av tanken på at sokkene har blitt brukt av ukjente kvinner.

Stor interesse

– Hva er motivasjonen din for å fortsette og selge dette over nettet?

– Jeg startet som sagt å selge dette med baktanke om å tjene litt ekstra penger ved siden av studiene mine. Etter hvert oppdaget jeg at flere enn forventet tok kontakt, og at dette var helt normale menn som var interesserte i føtter, mange skrev at de skammet seg. Jeg synes det var trist å snakke med folk som skammet seg over denne fetisjen og fortsatte for at de kunne ha noen å snakke med og for å fortsette å tjene penger, forteller hun til Avisa-Vest.

– Fortell litt mer om miljøet og personene som kjøper bilder av føtter og brukte sokker?

– På nettet er det veldig enkelt å nå ut til målgruppen, hun har merket at det er et større publikum enn hun først trodde når hun opprettet sin Instagram-konto. Det er også veldig enkelt å promotere innholdet sitt ved kunne poste innlegg og bruke hashtags, og det er enkelt for kundene å ta kontakt og chatte med henne. I tillegg merker hun at mange bruker en anonym konto, og ikke sin private Instagram for å ta kontakt med henne.

Seksuell nytelse

Alle som har kjøpt sokker og fot-bilder av meg er menn. Jeg får et inntrykk av at dette er den helt vanlige mannen i gaten og det er ingenting uvanlig ved dem, bortsett fra at de har en større interesse for sokker og føtter enn man gjerne tenker flest folk er. Som regel er de litt beskjedne når de tar kontakt, men noen gir også veldig godt uttrykk for at de skal bruke sokkene/bildene for seksuell nytelse.

Jeg føler at denne type fetish er mer utbredt enn hva jeg trodde før, og det er noe jeg respekterer. Hun har blitt så vant til det at hun synes ikke det er rart å selge dem dette i det hele tatt.

Økonomiske motiver

– Hvor mye penger ligger det i dette og gjør du dette på fulltid?

Jeg driver ikke med dette på fulltid da jeg er fulltidsstudent, men det er greit å ha en liten ekstra inntekt ved siden av det jeg får fra lånekassen hver måned. Tipper jeg tjener rundt 2000-3000 kroner i måneden, siden jeg er ganske fersk, antall kunder og interesserte øker hver uke.

– Du bruker et «brukernavn» som ikke er dit eget navn. Er det for å skjerme deg selv?

Ja jeg bruker et brukernavn som ikke er mitt ekte navn for å skåne meg selv og for å holde det mer skjult.

– Føler du at det er mye tabu knyttet til en slik fetisj?

Jeg føler det er mye tabu i fetish-miljøet. Ut ifra hva kundene skriver til meg, skjønner jeg at de også ikke er åpne med denne interessen for alle.

– Kan du si noe om hva du tar for bilder, brukte sokker etc og kan du si noe om hvor mye du selger i gjennomsnitt?

For bilder tar jeg rundt 100-200kr avhengig av hvor mye jobb jeg må legge inn i det og eventuelle utgifter. Noen ønsker blant annet bilde med føttene i krem eller i sokker av en spesiell type (farge, mønster etc.) som jeg da må handle inn. For sokker avhenger prisen av hvor lenge kundene ønsker dem er brukt, f.eks. 1 dag eller 1 uke. Så her varierer det mellom 200-600kr. Samme gjelder her om jeg må handle inn en type sokker eller eventuelle strømpebukser er det noen som er interessert i også.

– Å gi et gjennomsnittssvar er litt vanskelig jeg ikke har helt oversikt, men vil tenke meg det er rundt 3-4 bilder i uken, og 3-5 sokkepar i måneden. Det kommer helt an på, og det er ofte en person som kjøper flere ting (f.eks. 2 bilder og et sokkepar).

Kjøpsprosessen

– Kan du si litt om hvordan kjøpsprosessen fungerer?

Kjøpsprosessen har hittil bestått at de betaler via Vipps.

– Da er man ikke lenger anonym hvordan er det?

For min del går det fint da jeg som regel har snakket en god stund med kjøperne før denne informasjonen blir gitt, men for dem så føler jeg de synes det er litt vanskelig å oppgi seg selv med fult navn og nummer. Jeg prøver bare å forsikre dem om at jeg absolutt ikke er interessert i hvem de er «på ekte» når dem ikke selv ønsker det, og er bare fokusert på selve kjøpet. Dette har gått fint hittil, men hadde jeg funnet en måte hvor begge parter kan være anonyme i kjøpsprosessen så bytter jeg nok heller over til det. PayPal kan være et alternativ, forteller hun til Avisa-Vest.

- - - - ANNONSE - - - -