STORT VANNLEDNINGSBRUDD VED SØREIDE KIRKE SØNDAGS ETTERMIDDAG – FLERE HUSSTANDER VAR UTEN VANN VEIEN ER NÅ ÅPNET IGJEN

Alle beboere i Søreidtræet har fått vannet tilbake, men anbefales å koke drikkevannet inntil videre melder Bergen kommune.

Søndag ettermiddag meldte Bergen kommune om et større vannledningsbrudd ved Søreide kirke. Vannet forsvant hos mange husstander i områdene Dolvik, Kokstad, Grimstad og Sandsli.

– Bergen Vann er på stedet og jobber med saken, sa Stein Ove Boland, vakthavende operatør ved Bergen kommunes vaktsentral, til 24/7 NYHETER.NO

I 18-tiden var det rundt 100 mennesker uten vann i området rundt Søreidtræet. Resten skal ha fått tilbake vannet som normalt. Det forteller Terje Mellingen, vaktleder i Bergen vann.

Det ble plassert ut vanntanker på parkeringsplassen utenfor Søreide kirke.

Mandag morgen opplyser Bergen kommune at vannledningsbruddet er reparert. Alle beboere i Søreidtræet skal ha fått vannet tilbake, men anbefales å koke drikkevannet inntil kommunen har fått godkjente vannprøver.

UTEN VANN: Kart over Søreidtræet. Husene ringet inn i rødt er pr. søndag kveld fortsatt uten vann. Beboere bes om å koke vannet så snart det er tilbake. Foto: Bergen kommune

– Dårlig ledning

Vaktleder Mellingen forteller at det har vært flere vannbrudd samme sted tidligere. Ifølge vaktlederen skyldes det at ledningen er en «dårlig plastledning» som ikke tåler særlig mye. 24/7 NYHETER.NOs reporter melder om store skader i veibanen ved 23 tiden var bruddet lokalisert og reparasjonen på startet, Bergen vann og Bydrift holdt på i flere timer med og fikse skadene etter vannledningsbruddet.

Veien ble stengt etter hendelsen, men er nå åpnet, opplyser kommunen på sine nettsider mandag morgen.

Videomontasje fra vannledningsbruddet ved Søreide kirke i Bergen. Foto: BERGEN FOTO OG MEDIA