Sportsanker Line Andersen saksøker NRK

– Jeg er lei meg og sliten, og håper vi kan komme til en anstendig løsning, sier Line Andersen (47) angående tvisten. Foto: NTB.

NRKs sportsanker Line Andersen (47) har gått til sak mot sin egen arbeidsgiver, skriver Journalisten.

Av: NTB   2021-02-24 15:29:52 
  Sist oppdatert 2021-02-24 15:44:06 

Andersen ledet i flere år sportssendinger i NRK, men har ikke vært på skjermen siden høsten 2019. I desember samme år ble hun byttet ut som programleder for kanalens sjakksendinger i romjulen ifølge Journalisten som skriver videre at hun saksøker statskanalen, blant annet fordi arbeidsoppgavene hennes har blitt endret.

– Det er ingenting i hele verden jeg skulle ønske mer enn at dette ikke var nødvendig, men det har det vist seg å bli. Jeg har hele tiden snakket med noen av de flinkeste folka på området, og vi har forsøkt å gjøre alt vi kan for at dette ikke skulle skje. Men til slutt fantes det ingen annen vei ut, sier Andersen til bransjenettstedet.

Hun var blant annet programleder for NRK under flere av Magnus Carlsens verdensmesterskap i sjakk. Hun har også vært utsendt friidrettsreporter.

I 2018 ble Andersen nominert til Gullrutens publikumspris og i klassen for kvinnelig programleder året etter.

– Jeg er lei meg og sliten, og håper vi kan komme til en anstendig løsning, sier hun videre.

Andersen blir representert av advokat Tron Dalheim i tvisten med NRK.

– Saken gjelder beslutninger truffet av NRK. De har store konsekvenser for Line Andersens videre karriere, sier Dalheim.

NRKs organisasjonsdirektør Olav Hypher skriver i en epost til Journalisten at mediehuset har forsøkt å finne en løsning med Andersen, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Likevel håper hun å ikke forsvinne fra arbeidsplassen.

– NRK er et ekstremt flott og viktig mediehus, som jeg fra bunnen av mitt hjerte håper jeg kan fortsette å jobbe for, sier Andersen til Medier 24.

- - - - ANNONSE - - - -