Sp-landsmøtet: Vedum vedtatt som statsministerkandidat

VALGT: Senterpartiet har vedtatt Trygve Slagsvold Vedum som sin statsministerkandidat. Foto: Sp.

Senterpartiet har vedtatt Trygve Slagsvold Vedum som sin statsministerkandidat. – Når dere nå har valgt meg som statsministerkandidat, så takker jeg for det, sa Vedum etter valget.

– Da jeg ble valgt som partileder igjen, var det en stor ære og privilegium, og nå har dere også valgt meg som statsministerkandidat, og det takker jeg for, sa Trygve Slagsvold Vedum til landsmøtet rett etter at han var valgt som Senterpartiets statsministerkandidat.

Klokken 12.45 starter Senterparti-landsmøtet, litt forsinket, behandlingen av en maktuttalelse hvor Senterpartiets regjeringsstrategi skal slås fast.

– Det mangler bare en setning i denne resolusjonen. Derfor vil jeg på vegne av Senterpartiets sentralstyre. Derfor vil jeg foreslå at det tas inn en setning i denne resolusjonen: «Partileder Trygve Slagsvold Vedum er Senterpartiets kandidat som statsminister i en regjering der Senterpartiet deltar», sa Marit Arnstad.

Forslaget ble umiddelbart vedtatt enstemmig til stor applaus og trampeklapp.

Ville ikke svarer på statsministerposten

I flere måneder har Vedum nektet å svare på spørsmål om egne statsministerambisjoner, men han har heller ikke slått fast at Sp stiller seg bak Støre som statsministerkandidat.

Spørsmålet ble for alvor aktuelt da Senterpartiet var større en Arbeiderpartiet på flere målinger i fjor høst. På Poll of polls gjennomsnittsberegning av de nasjonale meningsmålingene i mai, fikk Ap en oppslutning på 24 prosent mens Sp ble målt til 16,5 prosent.