Solberg har ringt Støre og gratulert ham med seieren

Statsminister Erna Solberg (H) har ringt Jonas Gahr Støre (Ap) og gratulert ham med valgseieren. Ifølge prognosene kan Støre få sin drømmeregjering med Ap, Sp og SV. Tre partier vakler rundt sperregrensen.

SISTE: Det har vært en lang og kronglete vei, men nå kan de rødgrønne omsider slippe jubelen løs. Idet over 95 prosent av stemmene fra stortingsvalget er talt opp.

– Jonas! Jonas! Jonas!, runget det høylytt fra salen da Støre inntok talerstolen.

Ap-lederen svarte med å rekke hendene i været.

– Kjære alle sammen, vi har ventet, vi har håpet og vi har jobbet så hardt. Og nå kan jeg endelig si: Vi klarte det!

Det sier en tydelig rørt Jonas Gahr Støre til trampeklapp og ellevill jubel fra talerstolen i Folkets Hus på Youngstorget i Oslo.

Etter åtte år med borgerlig regjering må Erna Solberg flytte ut av statsministerboligen og overlevere nøklene til Jonas Gahr Støre.

– Det blir en regjering som fører en politikk for et mer rettferdig Norge, med mindre forskjeller. En regjering som gjør arbeid til alle som jobb nummer én, sier Støre.

– Ved dette valget hadde Arbeiderpartiet ett mål som var viktigere enn noe annet: En ny regjering som bygger på fellesskap og rettferdighet, slik at det igjen blir vanlige folks tur i dette landet, sier Støre.

– Gode venner, fortsatt telles det stemmer, men alt tyder på at vi får en ny regjering ved dette valget, fortsetter han.

I salen jubles det og veives med flagg. Støre får knapt sagt en setning før jubelen på ny bryter løs.

De foreløpige resultatene gir dessuten flertall for Støres drømmeregjering:

– Vi vet det ikke sikkert, men det ser ut til at det blir flertall for Ap, Sp og SV, vår plan A, sier Støre.

– Vi vil nå invitere partilederne på rødgrønnside til samtaler, sier Ap-lederen.