Slik blir 17. mai-feiringen på TV2

GOD 17. MAI NORGE: Fra v.: Wenche Andersen, Cathrine Fossum, Peter Moi Bubresko og Vår Staude. Foto: Espen Solli/TV 2.

Gjengen i «God 17. mai Norge» byr på et variert program på nasjonaldagen.

Dagen starter med «God 17. mai Norge» ledet av Vår Staude, Peter Bubresko, Cathrine Fossum, Wenche Andersen og Finn Schjøll fra God morgen Norge inntatt Operataket, tatt på seg finstasen og åpner ballet med en fem timer lang sending, skriver kanalen i en pressemelding fredag ettermiddag.

Også i år har pandemien lagt en demper på feiringen av nasjonaldagen, men det er ingen grunn til panikk dersom du ikke har lagt like store planer som tidligere år.

– Det er utrolig koselig å få kunne være med å bidra til ekte 17. mai-stemning i en tid som er krevende og annerledes for oss alle. Jeg elsker 17. mai, og griner når jeg hører barnekorps, og ser glade barn, sier programleder Cathrine Fossum, og forsikrer om at dagen skal feires på beste måte uansett utfordringer.

– Selv om barnetogene ikke går som vanlig, får vi både besøk av barnekor og Hans Majestet Kongens Garde. Det kommer til å bli 17. mai-fest fra Operataket, uansett hvordan været blir, sier hun i pressemeldingen.

Tettpakket program

I programmet får seerne bli med på kongefamiliens feiring av nasjonaldagen, samt nordmenn som av ulike grunner feirer i utlandet denne dagen.

I tillegg kommer flere celebre gjester på besøk, som blant annet statsminister Erna Solberg og kulturminister Abid Raja.

Bestevennnene Jon Niklas Rønning og Maria Mena forteller hvorfor 17. mai er deres favorittdag, og Keiino gjør noe helt unikt og byr på en ny versjon på norsk og samisk av «Nordmannen» (også kjent som «Mellom bakkar og berg»).

Ulrikke Brandstorp gjør en nydelig versjon av «Ja, vi elsker», Terje Sporsem gir oss norgeshistorien på sin helt spesielle måte, Filip Ingebrigtsen kommer på besøk og orkesteret og mannskoret fra den norske operaen gir oss Griegs «Landskjenning».

I tillegg blir det innslag fra Svanesjøen på Operataket, Blåsemafiaen spiller sammen med Sondrey og Raylee, og sist men ikke minst kommer Hans Majestet Kongens Garde på besøk, skriver kanalen videre.

TV 2 og Nyhetskanalen sender samme program mellom kl. 13.00 til kl.16.00, og skal blant annet følge kongefamilien tett. Historiker og forfatter Trond Norén Isaksen kjenner kongefamilien godt og kommenterer live under sendingen fra studio.

Kanalen vil også følge 17. mai-feiringen flere steder i landet utover dagen heter det i meldingen.