Skoleelev kritisk skadet etter å ha blitt funnet livløs i vannet på vei til sommeravslutning i Bamble

Det var en elev ved Herre ungdomsskole som ble funnet i Herreelva i Bamble tidligere i dag. Jenta er ifølge politiet i Sør-Øst kritisk skadd.

Det var ved 09-tiden fredag morgen at nødetatene fikk den grusomme meldingen om at en jente skal ha falt i vannet. Flere personer i nærheten fikk heldigvis jenten kjapt opp av vannet og begynte hjerte og lungeredning frem til nødetatene tok over og kort tid etter ble hun fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus kritisk skadet.

Jenta var ifølge kommunen på vei til sommeravslutning, hvor hele ungdomstrinnet skulle møtes. Politiet mener det er sannsynlig at hun har falt av sykkelen sin og ned i vannet. Sykkelen lå i grøften ned mot elvebredden og jenten ble funnet cirka 100 meter lenger oppe i elven.

Operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt Merete Kvaal berømmer de som fikk henne opp av vannet.

– Dyktige, handlekraftige personer på stedet gjorde en god jobb og fikk hjulpet henne opp og satte i gang hjerte- lungeredning. Alle ære til publikummere som evner å handle og iverksette HLR. Det kan være tøft, sa Kvaal til NTB fredag formiddag.

Hva som har skjedd i forkant av ulykken, vet politiet lite om foreløpig.

Kommunens kriseteam er varslet for å følge opp personer som har vært i nærheten.

– Jeg tenker først og fremst på jenta som falt i vannet og hennes familie. De og vi lever i uvisshet om utfallet av denne ulykken. Dernest er dette noe som har rystet et helt lokalsamfunn hvor mange har sett og vært midt oppe i det som har skjedd. En markering av skoleslutt har blitt noe helt annet, og mange barn og unge på Herre er sterkt preget av situasjonen, sier ordfører i Bamble, Hallgeir Kjeldal (Ap) i en pressemelding.

– Herre er et samfunn hvor alle kjenner alle og samtlige er berørt av dette. Nå er det viktig at vi tar vare på hverandre. Kommunens kriseteam er tilgjengelig og vi bistår de som har ønske og behov for det, sier Kjeldal i meldingen.