Skikkelig gladnyhet fra Bergen: – Tiltakene virker. Nå er R-tallet 0,6

Smitten avtar I Bergen. Nå forventer Helse Bergen færre innlagte pasienter fremover. R-tallet har nå sunket til 0,6. Det er ytterligere ned fra 0,8 på tirsdag.

Av: Sandra Andersen og NTB   2020-11-27 11:16:26 
  Sist oppdatert 2020-11-27 11:16:27 

Hver smittede person smitter nå 0,6 andre i Bergen. Det er en nedgang fra 0,8 som R-tallet, eller smittetallet, var ved forrige utregning. Det er gledelig at smittetallet går videre nedover, sier administrerende direktør Eivind Hansen ved Haukeland universitetssykehus i Bergen.

– Tiltakene virker og jobben folk gjør virker. Min melding er: Takk til alle som gjør jobben. Hvis vi fortsetter slik vi gjør nå, kan vi ha et lavt antall innlagte i romjulen, sier Hansen i en uttalelse.

Det betyr ikke at sykehusdirektøren mener at vi kan begynne å slappe av.

– Vi kan ikke senke skuldrene. Det er viktig at vi fortsatt er flinke med smittevern slik at vi kommer ned et enda lavere smittenivå og oppfordrer befolkningen til å stå løpet ut slik at Bergen kan holde seg på et R-tall under 1 igjennom romjulen.

Fredag er tallene for innlagte pasienter i Helse Bergen med covid-19 som følger: Haukeland universitetssykehus: 5, Voss sykehus: 2 og Haraldsplass diakonale sykehus: 1.

Tre av pasientene på Haukeland universitetssykehus får intensivbehandling. En av disse er over 65 år, mens de to andre er voksne under 65 år.

- - - - ANNONSE - - - -