Sjefredaktør i BA går av

Sigvald Sveinbjørnsson går av som sjefredaktør og daglig leder i Bergensavisen (BA) etter nesten seks år i sjefsstolen.

Han skal i tiden fremover jobbe med ulike prosjekter for Amedia, melder konsernet selv i en pressemelding.

Sveinbjørnsson har vært redaktør gjennom en periode med vekst: I pressemeldingen nevnes det at avisa hadde under 11.000 abonnenter i 2016, og et opplag på knappe 14.000. I fjor noterte avisen 26.000 abonnenter og over 27.000 i opplag.

Nå mener Sveinbjørnsson at neste etappe for BA er å bli Bergens største avis.

– Men dette blir uten meg. Jeg har tenkt nøye gjennom om jeg er riktig person til å lede avisen videre de neste årene. Jeg vet hva som kreves, og har kommet til at det er bedre, både for BA og for meg, at nye krefter slippes til. Akkurat så udramatisk er min avgang, sier Sigvald Sveinbjørnsson i pressemeldingen.

Til egen avis sier han:

– Da jeg kom til BA var avisen i en vanskelig situasjon, med opplagsfall og kostnadskutt. Dette klarte vi i samarbeid å snu med selvtillit og kjærlighet til Bergen. BA er i dag et helt annet sted, med sterk opplagsvekst og bunnsolid økonomi. Vi har gått fra en mellomstor avis i Amedia-sammenheng til å bli blant de største i familien. Vi kaster skygger langt inn i tårnet til Bergens Tidende. Nå venter neste etappe: Å ta BA fra nr. 2-avis til å bli den største lokalavisen i Bergen.

– Sigvald har stått for tydelige grep

Styreleder Morten Nilsen takker Sveinbjørnsson for betydelig bidrag til BAs utvikling de siste årene.

– Sigvald har ført BA og Bergen enda nærmere hverandre, og det er synd at han har kommet til denne konklusjonen. Sigvald har stått for tydelige grep som fremkaller sterk digital vekst, og har reetablert virksomheten i en ærverdig bygård midt i Bergen sentrum. BA vokste ut av sine lokaler i Media City, og er nå tilbake i posisjonen som Bergens eneste rendyrkede og kompromissløse lokalavis, sier Nilsen i pressemeldingen.

Nyhetsredaktør Tor Godal konstitueres som sjefredaktør og daglig leder mens avisa ser etter permanent etterfølger.