SIAN holdt lørdag markering på Torvet i Trondheim…

Lørdag holdt medlemmer av organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian) en demonstrasjon på Torvet i Trondheim.

Samtidig var det en motdemonstrasjon i regi av Rød Ungdom og Sosialistisk Ungdom. Oppfordringen fra dem var klar: Lag lyd, bruk blokkfløyter, kazoo eller andre instrumenter som lager mye lyd, og ta avstand fra den islamfiendtlige organisasjonen. I Tordenskioldparken, bare et par hundre meter unna Torvet, arrangerte AUF og LO en folkefest for mangfold, som en reaksjon på demonstrasjonen på Torvet.

Like før demonstrasjonen startet klokken 13 var både politiets opprørsbiler som kom fra Oslo og rundt 30 polititjenestefolk på plass.

Opprørsbilene brukes til beskyttelse av objekter og mannskap, til sperring av gater og til rydding og splitting av folkemengder, har Politiforum tidligere skrevet.

Politiet i Trøndelag hadde også drone i luften, polititjenestefolk på tak ved Torvet og de fikk også bistand fra et politihelikopter som sirkulerte over sentrum.

Motdemonstrant ført bort

Rundt klokken 14 gikk Hani Soboh fra motdemonstrantene i Stopp Sian gjennom sperringene som politiet hadde satt opp og forsøkte å holde en motapell.

Forsøket ble raskt stoppet av politiet og Soboh ble ført bort.

Politiet: God fornøyd

Torkjel Rendal, seksjonsleder for forebyggende og patrulje ved Trondheim sentrum politistasjon, sier etter demonstrasjonen at politiet hadde forberedt seg godt etter fjorårets demonstrasjon. Der det ble kastet egg, tomater og steiner mot politiet i fjor.

– VI er godt fornøyd med hvordan demonstrasjonen ble gjennomført på. Vi har hatt mye fokus på forebyggende arbeid, og lagt inn en stor innsats der i forkant av markeringen, sier Rendal.

Seksjonslederen forteller videre at når det kommer til eventuelle hatefulle ytringer fra dagens demonstrasjon, er det ikke opp til politiet å vurdere om ytringene er straffbare. Alt dokumenteres, og det rettslige blir tatt hånd om av påtalemyndigheten og jurister i etterkant.