SE VIDEO: Oslo universitetssykehus tok The Jerusalema Dance Challenge

– Vi trengte et lyspunkt – mer enn noen gang, så vi kastet oss over utfordringen, sier gastrokirurgen.

Av: Sandor Dahl   2021-02-17 15:23:57 
  Sist oppdatert 2021-02-17 15:23:58 

Gastrokirurg og leder avdeling for traumatologi ved Oslo universitetssykehus (OUS) Tina Gaarder sendte utfordringen om «The Jerusalema Dance Challenge» til kollegene som jobber i traumeavdelingen for en drøy uke siden. Responsen hun fikk var et rungende ja dette vil de være med på.

Se videoen av fremføringen i vinduet øverst i saken.

Gaarder sier dette om utfordringen:

– Vi trengte et lyspunkt – mer enn noen gang, så vi kastet oss over utfordringen som traff henne gjennom ESTES.

– Jeg sitter som leder av den generelle traumatologiske seksjonen (Visceral Trauma Section) i European Society for Trauma and Emergency Surgery (ESTES), forteller Tina. Etter å ha fått ‘the challenge’ tok hun en rask runde for å sjekke begeistringen, og fikk et rungende ja fra såvel gode kolleger i traumemiljøet som hos OUS-TV som produsent.

– I krevende tider føler nok mange behov for noe ekstraordinært – for å ikke miste pågangsmotet og entusiasmen i en ellers strålende og sporty gjeng, sier Tina reflekterende.

– Hvordan gikk dere frem for å få til dans og opplegg, midt i nedstengninger, smittevern og usikre tider?

– Alle som ble med trente for seg selv på vakt eller kontoret, og noen også sammen på møterommene i bygg 5 på Ullevål de siste dagene før opptak. Regien og koreografien ble spontant tenkt ut natt til fredag (red.anm.: dagen før opptak). Jeg så for meg at vi skulle danse på helikopterlandingsplassen (helipad) på Ullevål, utenfor akuttmottaket og inne på traumestua. Luftambulansen ble invitert med på onsdag kveld (red.anm.: to dager før opptak) og svarte ja i begge kanaler, forutsatt at det ikke kom oppkall underveis.

– At alle svingte seg så raskt og bare var positive til det hele tar jeg som en stor tillitserklæring, avslutter Tina Gaarder.

Sett deg godt til rette, legg vekk alle bekymringer og nyt disse 135 deilige sekunder med pur fryd og glede i koronahverdagen.

Teksten er gjengitt i Avisa-Vest med tillatelse fra Oslo universitetssykehus (OUS).

- - - - ANNONSE - - - -