BERGEN:

Se politiets pressebrifing etter Nav-knivstikkingen

Geografisk driftsenhetsleder for Bergen, Askøy og Øygarden i Vest politidistrikt, Morten Ørn informerer mandag ettermiddag om den dramatiske hendelsen på Nav Årstad mandag morgen.

– Dette er en tragisk og dramatisk sak, sier Ørn.

To Nav-ansatte er knivstukket og en mann i 30-årene pågrepet av politiet.

– Kort fortalt mottok politiet en henvendelse klokken 10.02 om knivstikking på Nav Årstad. Etter hvert ble det opplyst at én gjerningsperson hadde knivstukket to personer og at vedkommende fremdeles beveget seg rundt i bygget. Det ble raskt vurdert til å være pågående livstruende vold, og det ble trippelvarslet til brann- og helse. Bevæpnet politi var på stedet etter fire minutter, og gjerningspersonen ble pågrepet inne på NAV-kontoret seks minutter etter at politiet mottok den første meldingen, sa Ørn på en pressekonferanse klokken 12.30.

Han sier at meldingene i første omgang kom fra folk som var inne i bygget.

Ørn forteller at politiet fortsatte søk i bygget for å eventuelt finne flere gjerningspersoner og flere skadde. Det ble ikke funnet.

– Dette er en tragisk og dramatisk sak som påvirker mange, sier politiinspektøren.

Han forteller videre at politiet nå jobbet med å avklare hvem som var vitne til hendelsen og om vitner kan bidra med annen informasjon.

De to ansatte ble sendt til Haukeland, og deres tilstand er ukjent.

– Per nå kan jeg dessverre ikke kommentere status på de skadde. Haukeland jobber med å opprette kontakt med de pårørende, sier Ørn.

Han bekrefter at politiet har nå igangsatt etterforskning.

Ansatte ivaretas

Nav Vestland opplyser at berørte ansatte ivaretas.

Nav-kontoret er sperret av, og politiet jobber med å sikre stedet. Etter det Avisa-Vest erfarer, er krimteknikere på vei til stedet, men klokken 12.45 har de fremdeles ikke ankommet.