RS: Fire personer omkom som følge av drukning i mars

Fire menn har druknet etter å ha gått gjennom isen, og fire menn har druknet  i forbindelse med bruk av fritidsbåt, skriver RS i sin statistikk. Foto: Foto: RS «Utvær».

Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk druknet totalt 12 personer i første kvartal. Alle 12 var menn. Alle drukningene skjedde i forbindelse med bruk av båt.

Av: Sandra Andersen   2021-04-07 10:14:50 
  Sist oppdatert 2021-04-07 10:17:37 

I første kvartal i år har 12 personer omkommet i drukningsulykker i Norge. Fire menn har druknet etter å ha gått gjennom isen, og fire menn har druknet  i forbindelse med bruk av fritidsbåt. Alle de omkomne var i 60- eller 70-årene, skriver Redningsselskapet (RS) i en pressemelding onsdag.

I starten av mars døde en 70 år gammel mann etter å ha falt over bord fra en fisketråler utenfor Senja i Troms og Finnmark. En annen mann på 70 år er antatt omkommet etter at han dro ut for å trekke garn utenfor Blomvåg i Øygarden i Vestland fylke. Redningsaksjonen ble avsluttet uten funn.

De to mennene som har omkommet fra yrkesbåter var 34 og 70 år, mens de to som druknet under dykking var henholdsvis 19 og 34 år.

I siste halvdel av mars ble en mann i slutten 60-årene funnet omkommet i sjøen i Vestfjorden i Nordland. En leteaksjon ble igangsatt etter at båtføreren sendte ut maydaymelding på grunn av vanninntrenging. Den fjerde drukningsulykken skjedde på Mågerø Marina i Tjøme i Vestfold og Telemark siste dag i mars. En mann i 70-årene omkom etter å ha sklidd eller falt i sjøen der båten hans lå fortøyd, heter det i meldingen.

Ved utgangen av mars i fjor var det også registrert 12 drukningsulykker.

– Fordeling på fylker.

I første kvartal var det to drukningsulykker i henholdsvis Troms og Finnmark, Nordland, Vestland og Innlandet. Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestfold og Telemark og Viken har alle én drukningsulykke så langt i år, skriver Redningsselskapet.

- - - - ANNONSE - - - -