Rolf Barmen tar sønnen i forsvarer etter Brann-sparkingen

Fredag ble det kjent at mangeårig SK Brann-spiller Kristoffer Barmen fikk sparken som følge av den nylige skandalen på Stadion. Nå tar pappa Rolf Barmen sønnen i forsvar. – Tenker på at jeg er ufattelig stolt. Over å ha en sønn som tar ansvar for sine handlinger og står opp for sine lagkamerater. Som valgte å gi sitt ansikt til en kollektiv hodemist for at andre skulle slippe, skriver han i et innlegg.

Fredag ble det kjent at mangeårig SK Brann-spiller Kristoffer Barmen fikk sparken som følge av den nylige skandalen på Stadion. Klubben begrunnet dette selv i at 28-åringen «hadde en sentral rolle i gjennomføringen av nachspielet».

Nå tar pappa Rolf Barmen sønnen i forsvar. Lørdag publiserte han et innlegg på sin Facebook, som på et par timer har nådd bredt sett utifra antall reaksjoner, kommentarer og delinger. Her forteller han om stoltheten han kjenner på, så vel som undringen over ærlighet som en viktig verdi i klubben.

Til Avisa-Vest uttalte fredag ettermiddag Barmens advokat Eirik Monsen at situasjonen har og er svært tøff for hans klient.

Her kan du lese hele Facebook-innlegget:

«Stolt. Tenker på at jeg er ufattelig stolt. Over å ha en sønn som tar ansvar for sine handlinger og står opp for sine lagkamerater. Som valgte å gi sitt ansikt til en kollektiv hodemist for at andre skulle slippe. Over å ha en sønn som vurderer sannhet og rettferdighet som mer verdifullt enn penger. Over å ha en sønn som alltid har gitt alt for sin arbeidsleder, noe som har gjort at trenere gjennom 18 år i Brann, har betraktet han som så verdifull for laget, at de alltid har valgt å spille han. 

Og som nå støtter han og sender han gode ord og tanker. Så tenker jeg på at jeg er stolt over at vi er en storfamilie som står sammen, bryr oss, støtter og hjelper og er like glad i hverandre uansett. Blod er tjukkere enn vann. Så er jeg ordentlig stolt over at vi begge kjenner så vanvittig mange fine mennesker som virkelig bryr seg og tilbyr sin støtte. Gjennom handlinger og ord. Tusen tusen takk. Og Roger Stjernberg, du skriver fabelaktig. Så er jeg også forundret. Forundret over hvordan verdier som ærlighet blir behandlet av de som mener ærlighet skal være en verdi. Forundret over hvor ulikt godt lederskap kan oppfattes. Forundret over hvor mange ansikter sannheten kan ha. Men undring gir utvikling og nysgjerrighet avler fremskritt.»

Rolf Barmen som selv er administrerende direktør i Fjordkraft, og en av klubbens største sponsorer var også styreleder i sportsklubben Brann fra februar 2014 til januar 2015 da han trakk seg som leder.

Retter kritikk mot Brann-ledelsen

Pappa-Barmen referer i sitt innlegg til et innlegg skrevet av Roger Stjernberg. Han omtaler Kristoffer Barmen som en ærlig kar, som alltid gjør sitt beste og aldri klager.

«I gaten der jeg har bodd de siste 22 årene har jeg sett Kristoffer vokse opp fra en liten gutt til en mann som prøver å gå gjennom livet med stolthet og verdighet, både i sol og regn – og nå i storm og flom. I gaten vår har han alltid vært en sann tjommi og forbilde – for både barn og voksne.

Som helhjertet bergenser og medlem av Sportsklubben Brann har selvsagt hele denne saken vært en belastning. Men det er klubbens løsning på saken og behandlingen av Kristoffer som virkelig utløser skammen hos meg. Jeg skjemmes helt inn i ryggmargen over at klubben min bare dytter en av sine egne ut i kulden på denne måten skriver den engasjerte, skriver Roger Stjernberg.»

Han retter også kritikk mot ledelsen i Brann.

«Kristoffer har nok brutt med klubbens verdier. Men det betyr ikke at det er fritt-frem for klubbens ledere å gjøre det samme. En viktig verdi i Sportsklubben Brann er: «Samhold – i medgang og motgang». Denne verdien står ingen Brann-ledere fritt til å overse. Og til Frydenbø-sjefen, som har lagt press på Brann og uttalte at Brann-skandalen ikke står i stil med DERES verdier: Er det å kaste lag- og klubbkamerater under bussen mer i Frydenbø stil, spør Stjernberg.»

Får støtte fra flere hold

Barmen får også støtte fra andre hold. Blant andre har Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth har uttalt seg om saken på Twitter.

– Kjenner mye rundt Barmen-sparkingen byr meg i mot. Er det greit at han skal ta fallet for de andre. Var det så mye verre det han gjorde, skriver han i meldingen.

Også politiker, journalist og forfatter Mathias Fischer gir unggutten støtte på Twitter.

– Kristoffer Barmen har vært i Brann siden han var 10 år gammel – nå er han 28. Han signert nettopp en kontrakt for fire og et halvt år. Han elsker Brann. Han er en ekte klubbspiller, og det på et lag som har hatt enorme utskiftninger de siste årene, skriver han i innlegget.