Rødt-politiker Mímir Kristjánsson kommer med kritikk mot debatten: – Solvang kritikken bommer fullstendig…

TAR TIL MOTMÆLE: Solvang mener tiden for å bare bruke proffe kilder i NRK-Debatten er over, og ber kritikere mimre over 90-tallssendinger. Foto: Skjermdump fra NRK.
Av: Kristian Eik   2020-09-23 10:15:42 
  Sist oppdatert 2020-09-23 11:56:09 

Det var steile fronter tirsdag kveld da NRK debatten hadde busstreiken som tema. Streikeforkjemperne forsvarte retten til bussjåfører å streike for bedre lønn, mens kritikerne påpekte at dette foregår midt i en pandemi – og kan føre til økt smitte ved at det er stappfullt på kollektivtrafikken.

– Svært kritisk til mediene

I etterkant av debatten har Solvang fått kritikk av Rødt-politiker Mímir Kristjánsson å ha latt en sykepleier som var kritisk til busstreiken sa sin mening under sendingen.

Kristjánsson mener mediene har konstruert konflikten, og har ringt en lang rekke sykepleiere bare for å finne én som er kritisk til streiken.

– Sånn jeg leser kommentarene så er mange av de jeg snakker med, støttende til streken på sosiale medier.

– Jeg er skrevet en spalte i klassekampen om at omtrent samtidig så bussstreiken ble et faktum gikk startskuddet for en storstilt jakt på uskyldige mennesker som blir «rammet» av streiken. I tida som kommer, vil landets største medier tapetsere forsidene med småbarnsforeldre, helsepersonell, minstepensjonister og andre som blir urimelig hardt rammet nå som bussene ikke går.

– De neste dagene vil nær sagt hver eneste journalist i hovedstadsområdet bli skremt ut til nærmeste bussholdeplass for å jakte på noen som sliter med å komme fram i tide til barnehagen, jobben eller familietreffet. Slik er det hver gang det er streik, bortsett fra når journalistene selv streiker, for da er det ingen som kan reise rundt og intervjue «streikeofre», skriver Kristjánsson.

– Solvang kritikken bommer fullstendig

– La meg presisere: Debatten kommer til å ville ha med vanlige folk som kun representerer seg selv, og som framfører meninger flere har. Dere som krever at NRK Debatten kun skal invitere betalte aktører fra partier og organisasjoner, kan mimre til opptak av TV-debatter fra 90-tallet, skriver programleder Fredrik Solvang på Twitter.

- - - - ANNONSE - - - -