Regjeringen med kondolanse til de pårørende i Gjerdrum

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H)

Stortingspresidenten og statsministeren kondolerer overfor alle berørte etter leirskredet i Gjerdrum.

Av: NTB   2021-01-05 15:37:20 
  Sist oppdatert 2021-01-05 15:43:12 

– Dette er en fortvilet situasjon, for Gjerdrum-samfunnet og for hele Norge. Vi sender våre dypeste kondolanser til dere som har mottatt det tunge budskapet om å ha mistet noen av deres kjære, og vi føler med dere som er blitt skadd eller som har måttet se hus og eiendeler gå tapt, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) i en pressemelding.

Tirsdag ettermiddag gikk politiet ut og sa at de ikke lenger har håp om å finne de tre personene som er savnet etter skredet i Gjerdrum i live. Så langt er sju personer funnet omkommet. 

Statsministeren: – Stor sorg

– Det er med stor sorg vi nå mottar beskjeden om at det ikke lenger er håp om å finne overlevende etter skredet i Gjerdrum, sier statsminister Erna Solberg (H).

Solberg sier i en uttalelse at tankene hennes går til de som har mistet sine kjære i skredet, etter at politiet tirsdag opplyste at det ikke lenger er håp om å finne overlevende i skredområdet i Ask i Gjerdrum kommune.

– Ikke minst er det vondt å tenke på at barn har gått bort. Jeg vil takke redningsmannskapene som har gjort alt de kan for å redde liv, sier Solberg, som besøkte redningsarbeiderne i Gjerdrum etter skredet forrige onsdag.

- - - - ANNONSE - - - -