Regjeringen Innfører obligatorisk koronatesting for alle innreisende fra utlandet

Det melder regjeringen i en pressemelding.

Av: Sandor Dahl   2020-12-31 13:58:43 
  Sist oppdatert 2020-12-31 14:00:27 

Frem til i dag har det vært frivillig for innreisende å teste seg for korona etter ankomst. Nå frykter regjeringen en ytterligere spredning av den nye og mer smittsomme virusvarianten som er oppdaget i Storbritannia.

Fra 2. januar innfører regjeringen obligatorisk koronatesting for alle reisende som kommer fra utlandet. Testen skal gjøres så snart som mulig, og senest ett døgn etter ankomst. Det skriver regjeringen i en pressemelding.

– Vi er nå dobbelt bekymret for importsmitte. Vi er både bekymret for utbrudd med nye muterte virusvarianter som kan være mer smittsomme, og for at mange vil returnere til Norge etter jul fra land med langt høyere smittenivå enn vi har her, sier statsminister Erna Solberg (H).

Det anslås at den nye virusvarianten er 55 til 75 prosent mer smittsom. Sprer dette viruset seg, kan det bety at det såkalte R-tallet kan stige med 0,4, ifølge regjeringen.

Testkapasiteten ved grensene økes, og det innføres restriksjoner for grensepasseringer.

Testplikten gjelder ikke for barn under 12 år.

– Hvis denne mutasjonen skulle blir spredt i Norge, vil det antakeligvis kreve en full nedstengning av samfunnet. Vi må gjøre det vi kan for å forhindre at den nye virusvarianten får fotfeste i Norge. Testing er den eneste måten å avdekke om reisende fra røde land bærer med seg dette viruset, sier Solberg.

- - - - ANNONSE - - - -