Rapperen Vicki fra Gjøvik konkurrerer mot TIX i kategorien beste musikkvideo under kortfilmfestivalen i Grimstad

– Kanskje man ikke bokstavelig talt skal «amputere edlere deler» som teksten i låten sier, men jeg håper videoen og låten kan bidra positivt for kvinner og LGTB-miljøet ved at flere stemmer går sammen og sier at dette ikke er greit, sier rapperen Victoria Indiana Gustavsen.

Låten og videoen til Vicki handler om hvordan kvinner og mennesker med et alternativt kjønnsuttrykk er mer utsatt for å oppleve vold, trakassering og hat.

Av: Sandor Dahl   2021-04-16 11:39:58 
  Sist oppdatert 2021-04-16 11:52:22 

En kald vinterdag i januar satte man i gang en musikkvideoproduksjon midt i sentrum av Gjøvik, nærmere bestemt på Samfundet. Artisten Vicki samlet både drag queens, torturredskaper og en filmregissør fra Fredrikstad for å lage det visuelle uttrykket til låten «#YouToo».

Lite visste de at tre måneder senere skulle nettopp denne videoen bli nominert til «beste norske musikkvideo i en av landets største kortfilmfestivaler.

Rapperen Victoria Indiana Gustavsen som går under artistnavnet «Vicki» sier dette om nominasjonen:

– Dette var veldig gøy! Jeg er en helt ukjent musiker, så jeg hadde ingen forventninger til at den skulle bli nominert til noe som helst. Jeg skjønner at sjansene for å vinne er små med tanke på alle bidrag som kommer inn, men bare det å bli nominert er jo helt fantastisk!

Dagsaktuelt budskap

Låten og videoen til Vicki handler om hvordan kvinner og mennesker med et alternativt kjønnsuttrykk er mer utsatt for å oppleve vold, trakassering og hat. Ved å snu litt på det, mikse inn en litt form for morbid humor og gi litt ekstra styrke til «damene» i videoen her, gir Vicki uttrykk for at samfunnet helt klart kunne slått hardere ned på trakassering av slik art.

– Kanskje man ikke bokstavelig talt skal «amputere edlere deler» som teksten i låten sier, men jeg håper videoen og låten kan bidra positivt for kvinner og LGTB-miljøet ved at flere stemmer går sammen og sier at dette ikke er greit, sier Gustavsen.

Se musikkvideoen i vinduet under:

I godt selskap

Kortfilmfestivalen i Grimstad er en av de eldste og mest etablerte kortfilmfestivalene i Norge og ble startet i 1978. Årets festival går av stabelen 9.-13. juni og Vickis bidrag er et av mange som kan stikke av med den gjeve prisen «Gullstolen for beste norske musikkvideo» for 2021.

Andre nominerte i år er blant annet Ane Brun, Boy Pablo og TIX.

Tidligere vinnere av prisen for beste musikkvideo inkluderer blant annet Kvelertak, Karpe Diem og Eva & The Heartmakers.

Pandemien har satt spor i selve filmene

– Vi er utrolig stolte og glade over årets program. Det betyr ekstra mye i den krevende perioden vi er inne i nå, hvor filmskapere sårt trenger steder å vise fram arbeidet sitt til publikum, sier daglig leder Anita Svingen i Kortfilmfestivalen i en pressemelding.

– Jeg synes det har blitt et veldig spennende program som favner om mye, både estetisk og tematisk. De som kjenner festivalen og kortfilmmiljøet fra før, vil finne en del kjente navn blant filmskaperne, men også nye fjes. Det er også betryggende å se at antall påmeldte til programmet er noenlunde stabilt, til tross for koronapandemien. Til dels har pandemien også satt spor i selve filmene, og det ser vi fram til å utforske videre sammen med publikum i Grimstad og rundt om i Norge i juni, sier Svingen.