Politimann drept etter påkjørsel ved den amerikanske kongressen

En politibetjent er drept og en er skadet etter at en bil kjørte inn i dem utenfor kongressbygningene i Washington D. C i USA fredag ettermiddag. Den mistenkte ble skutt og drept av politiet.

Av: Sandor Dahl, NTB og Kristian Eik   2021-04-02 19:55:04 
  Sist oppdatert 2021-04-02 21:48:41 

SISTE: Klokken 21:30 melder CNN at det ikke lenger er lockdown.

En av politibetjentene er død etter påkjørselen, bekrefter Yogananda Pittman som er sjef for kongresspolitiet under en pressekonferanse sent fredag kveld norsk tid.

Den andre er skadet og på sykehus.

Ifølge politiet i Washington er det ingenting som tyder på at det var en terrorhandling.

Gjerningspersonen ble skutt og drept av politiet etter han løp ut av bilen sin med en kniv mot politifolkene. opplyser politiet på en pressekonferanse.

Direktebilder fra stedet viser at en blå bil har kjørt inn i sikkerhetsbarrierer i området. Nyhetsbyrået AP skriver at Kongressbygningen i Washington D.C. i USA er i lockdown etter en ekstern «sikkerhetshendelse»

Kongressens politienhet bekrefter hendelsen på Twitter, og skriver at bilen traff to politibetjenter utenfor. De to politibetjentene er skadd og den mistenkte pågrepet. Alle tre er fraktet til sykehus, skriver kongresspolitiet.

Både Fox News og NBC News skriver at sjåføren skal ha båret kniv og ble skutt på vei ut av bilen.

For minst en av politifolkene skal tilstanden være alvorlig.

Det ble tidligere meldt at politiet rykket ut etter meldinger om skyting, men denne opplysningen har blant andre AP nå fjernet.

Påkjørselen skjedde 91 meter fra inngangen til senatet i kongressen, skriver nyhetsbyrået AP.

Ifølge Fox News har det over høyttaleranlegget utenfor kongressbygningen blitt lest opp en melding der alle blir bedt om å holde seg unna vinduer og dører. Ingen får gå inn eller ut av bygget.

«Hvis du er utenfor, søk dekning», lød det også i meldingen.

Kongressbygningene er stengt etter hendelsen. Ingen får gå inn i eller forlate bygningene til situasjonen er avklart. Bilder fra stedet viser flere politipatruljer. Politiet har satt opp sperrebånd. Et helikopter skal ha landet like ved bygningen, ifølge en journalist fra NBC.

Sikkerheten ved Capitol Hill ble styrket etter at en rekke Trump-tilhengere stormet bygningen 6. januar. Blant annet har veien utenfor lenge vært sperret.

Det er for tiden ferie i Kongressen, og det skal derfor ikke være noen politikere i bygningene.

Den republikanske senatoren Mitch McConnell skriver på Twitter:

Bilder fra stedet viser hundrevis av soldater fra nasjonalgarden utstyrt med skjold i gatene ved Capitol Hill.

- - - - ANNONSE - - - -