Politiet starter etterforskning etter Brann-nachspielet

POLITIET: Ingen anmeldelse er mottatt, men likevel har politiet opplysninger om et mulig overgrep på Brann Stadion.

Politiet har startet etterforskning etter å ha mottatt opplysninger om et mulig seksuelt overgrep i forbindelse med nachspielet på Brann Stadion natt til tirsdag denne uken.

Det skriver Vest politidistrikt i en pressemelding fredag.

– Politiet har ikke mottatt noen anmeldelse i saken, men basert på opplysninger vi har mottatt samt egne undersøkelser, vurderer vi det slik at det er grunnlag for å etterforske om det har skjedd et straffbart forhold, heter det.

Politiet vil av hensyn til etterforskningen og de involverte partene ikke gi ytterligere detaljer om saken nå.

Det er bergenspolitiets seksjon for vold og sedelighet som skal etterforske saken.

Nyheten om politietterforskningen kommer to dager etter at det ble kjent at 12 Brann-spillere var på bytur natt til tirsdag etter seieren i treningskampen mot Fyllingsdalen mandag kveld. Det hele endte med nachspiel på Stadion. Klubbledelsen var rasende. Det var Bergens Tidende som først meldte om hendelsen.

Ifølge avisen har en eller flere spillere i klubben bekreftet overfor ledelsen å ha hatt seksuell omgang med kvinnelige gjester på Brann Stadion, blant annet ved garderobefasilitetene.

Torsdag meldte Dagbladet at syv kvinner også deltok på nachspielet på Stadion. De siste deltakerne skal ha forlatt bygget klokken 05 tirsdag morgen.

Bistandsadvokat Beate Hamre bekrefter at hun bistår én kvinne i saken og at hun utover dette ikke kan kommentere saken.

– På det nåværende tidspunktet kan vi ikke kommentere innholdet i pressemeldingen til politiet. Det vil komme en uttalelse og mer informasjon når vi har mer oversikt, sier daglig leder Vibeke Johannesen, via klubbens medieansvarlige Thomas Brakstad.

Ingen pågrepet

– Vi er helt i innledningen av etterforskningen og ønsker ikke å utbrodere, men vi mener at informasjonen vi har, er såpass at vi mener at det er grunnlag for å etterforske, sier påtaleleder Gunnar Fløystad i Vest politidistrikt til NTB.

Fløystad vil ikke si mer om hvilke etterforskningsskritt og undersøkelser som er gjennomført, men han bekrefter at det er en kvinne som er fornærmet i saken, og at én mann har status som mistenkt. Ingen er så langt pågrepet i saken.

– Den fornærmede har fått oppnevnt bistandsadvokat. Vi har hatt dialog med fornærmede, men jeg kan ikke si noe om dialogen med henne.

– Gjennomfører dere avhør?

– Ja, nå er dette en ordinær etterforskning, og da handler det i stor grad om avhør, sier Fløystad.

Fotballklubben er allerede i en vanskelig situasjon med tanke på at de ligger sist i Eliteserien med 7 poeng etter 14 av 30 serierunder og klubben tar imot Sandefjord klokken 18.00 søndag det er uvisst hvordan de siste dagers hendelser vil prege kampen.

Klubben uttalte selv tidier i uken at ingen spillere blir utestengt fra laget etter festen. Eventuelle andre konsekvenser har klubbledelsen så langt vært tause om.