Politiet ønsket å pågripe Tom Hagen på nytt i Oslo fengsel fredag men statsadvokaten satt foten ned og sa nei

Av: Sandor Dahl, Journalist og NTB   2020-05-09 11:30:37 
  Sist oppdatert 2020-05-09 11:40:47 
Etterforskningsledelsen i politiet ønsket å pågripe drapssiktede Tom Hagen (70) på nytt da han forlot Oslo fengsel fredag ettermiddag, men statsadvokaten satte ned foten og sa nei. Det bekrefter statsadvokat Kirsti Guttormsen til NRK.

– Det er et viktig prinsipp at påtalemyndigheten skal følge domstolens avgjørelser. Og da, etter omstendighetene, så mente jeg at det var korrekt å ikke pågripe han umiddelbart ved løslatelsen, sier Guttormsen til NRK.

Fredag ettermiddag ble Tom Hagen (70) løslatt fra Oslo fengsel etter å ha sittet varetektsfengslet i drøye 10 dager. Drapssiktelsen opprettholdes, men Hagen ble løslatt etter at lagmannsretten vurderte at politiets beviser ikke gir såkalt skjellig grunn til å mistenke ham for drap eller medvirkning til drap på sin savnede kone Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

Ifølge NRK ville en eventuell ny pågripelse måtte skjedd som følge av helt nye beviser, hentet inn i etterkant av lagmannsrettens behandling av saken.

Politiet anket kjennelsen, men denne ble fredag forkastet i Høyesterett. De ønsket å varetektsfengsle Hagen i fire uker med brev- og besøksforbud.

I en pressemelding som Øst politidistrikt sendte ut fredags ettermiddag etter at kjennelsen fra Høyesterett var klar skrev politiet at de tar avgjørelsen til etterretning og at etterforskningen fortsetter de skriver videre at:

Vi forholder oss derfor til lagmannsrettens kjennelse om at grunnlaget for varetektsfengsling av Tom Hagen er vurdert til å ikke være til stede nå, sa påtaleansvarlig Haris Hrenovica i pressemeldingen.

I etterkant av lagmannsrettens avgjørelse gikk politiet til ytterligere en pågripelse torsdag. En mann i 30-årene fra Romerike, siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

Mannen nekter straffskyld, og skal etter planen i nye avhør i dag hos politiet ergo som flere medier har meldt blir han ikke fremstilt for varetektsfengsling lørdag.

– Vårt mål er fremdeles å finne Anne-Elisabeth Hagen, å få vite hva som har skjedd med henne og hvem som har en rolle i saken, sa Hrenovica fredag.

- - - - ANNONSE - - - -