Politiet om brannen i næringsbygget i Moelv: – Vi står overfor et drap og et selvdrap.

Politiet har tatt ut en siktelse mot en av de to personene som ble funnet omkommet etter brannen i næringsbygget i Moelv 30. september i år.

Av: Sandor Dahl   2020-10-16 09:08:19 
  Sist oppdatert 2020-10-16 09:13:36 

Etter en bred og grundig etterforskning i saken, er politiets hovedteori nå at det gjelder et drap og et selvdrap. Det skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding fredag formiddag.

Siktelsen er tatt ut mot personen som arbeidet på stedet.

– Personen er siktet for å ha drept personen som tidligere ble meldt savnet fra Gjøvik. Siktelsen var nødvendig å ta ut for å kunne gjennomføre nødvendige undersøkelser. Dette gjøres selv om antatt gjerningsperson er død, skriver politiet.

Politiet: – Døde ikke som følge av brann

Den foreløpige obduksjonsrapporten av den savnede personen fra Gjøvik, viser at vedkommende ikke døde som følge av brannen i bygget. Politiet mener ut fra funn i etterforskningen at drapet har skjedd et annet sted enn i næringsbygget i Moelv.

– Rapporten viser at personen også var påført skader som ikke er forenlig med brannskader. Politiet mener ut fra funn i etterforskningen at drapet har skjedd et annet sted enn i næringsbygget i Moelv, står det i pressemeldingen.

Politiet ønsker ikke på dette tidspunktet å kommentere hvor dette stedet er.

Mulig motiv

Politiet jobber med å etterforske hvordan brannen i næringsbygget startet. Politiet mistenker at det er snakk om flere arnesteder.

Begge de to personene var bosatt i Gjøvik og de to var bekjente.

– Politiet tror motivet kan ha en sammenheng med en konflikt mellom de to personene. Det er for tidlig å gå noe nærmere inn på hva denne konflikten besto i, skriver politiet.

De pårørende i saken er orientert om innholdet i denne pressemeldingen. De ønsker at politiet formidler at de ønsker ro og at de ikke kontaktes av media.

Politiet opplyser om at det fremdeles er flere ubesvarte spørsmål i saken, og etterforskningen vil pågå videre.

- - - - ANNONSE - - - -