Politiet ber om tips: Jente skal ha blitt dratt inn i skogen i Fyllingsdalen i Bergen

Politiet i Vest etterforsker en sak der en jente skal ha blitt dratt inn i skogen av en voksen mann og forsøkt kledd av.

Av: NTB   2020-10-13 14:43:44 
  Sist oppdatert 2020-10-14 09:02:00 

Politiet i Bergen etterforsker en sak der en jente skal ha blitt dratt inn i skogen av en voksen mann og forsøkt kledd av. Jenta kom seg unna og løp fra stedet. Hendelsen skal ha skjedd ved 15-tiden onsdag 7. oktober, melder Vest politidistrikt i en pressmelding.

– Det er tidlig i etterforskingen enda. I tillegg til å etterlyse mulige vitner, dreier politiets arbeid seg om å innhente og analysere elektroniske spor, kriminaltekniske undersøkelser og vitneavhør. Det planlegges også for rundspørring i området i ettermiddag/kveld, skriver politiet.

De ønsker å komme i kontakt med alle som gikk turveien fra Sælen kirke, forbi fotballbanene på Varden og mot Bjørge onsdag 7. oktober mellom klokken 1400 og 1600.

Politiet i Bergen har iverksatt etterforskning etter at en jente skal ha blitt dratt inn i skogen av en voksen mann og forsøkt kledd av. Foto: Politiet 

Var på vei fra arrangement

– Det er en jente i barneskolealder som har blitt utsatt for et forsøkt på en grov seksuell handling. Det skjedde på strekningen mellom Sælen kirke og Vardesvingen. Hun var alene, og på vei fra et Sælen kirke etter et arrangement. Det var en voksen mann som har gjort dette forsøket, sier politiinspektør Tore Salvesen

Det var pårørende til jenten som tok kontakt med politiet fredag.

– Det vi har gjort siden da er at vi har satt i gang etterforskningen. Vi har hatt en fullstendig åstedsundersøkelse, og har søkt med søkshund etter spor. I tillegg til det har vi et prosjekt på elektroniske spor og overvåkingskameraer i området, sier Salvesen.

Ønsker tips

Politiet ønsker tips i fra publikum i saken.

– Vi vet at det var folk på turveien i dette tidsrommet og ber om at de tar kontakt med politiet. Vi vil vite om noen kan ha sett noe som kan hjelpe oss i etterforskningen. Vi vet også at det var barn i området på denne tiden, og ber foreldre høre med barna sine om de har sett noe, skriver politiet på Facebook.

Salvesen ber folk ta kontakt selv om de tviler på at de de har å bidra med har betydning for saken.

– La oss avgjøre om det har betydning eller ikke, oppfordrer han.

Politiet tar imot tips på telefon 47696060 eller på nett https://tips.politiet.no/vest.

 Politiet i Bergen, Askøy og Øygarden skriver på Facebook:

𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐞𝐭 𝐭𝐫𝐞𝐧𝐠 𝐡𝐣𝐞𝐥𝐩 𝐟𝐫𝐚̊ 𝐯𝐢𝐭𝐧𝐞 𝐢 𝐅𝐲𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠𝐬𝐝𝐚𝐥𝐞𝐧 Vi vil gjerne komme i kontakt med alle som gjekk turvegen frå Sælen…

Publisert av Politiet i Bergen, Askøy og Øygarden Tirsdag 13. oktober 2020

Fått inn mange tips

– Vi vil fortsette å lete etter spor og gjennomgå tipsene vi har fått inn, sier Salvesen tirsdags kveld.

Politiinspektøren mener det har hjulpet å gå ut på Facebook med bilde av stedet og oppfordring om at alle som har vært der i det aktuelle tidsrommet, skal ta kontakt.

– Vi har fått inn mange tips, men jeg kan ikke si nøyaktig hvor mange nå. Det har tydeligvis hjulpet å gå ut i mediene med det, sier Salvesen

- - - - ANNONSE - - - -