Politianmelder restaurant etter smitteutbrudd i Ålesund

Ålesund kommune har anmeldt restauranten Toldboden for brudd på smittevernregler. etter et stort smitteutbrudd.

Av: Sandor Dahl   2021-04-30 15:23:03 
  Sist oppdatert 2021-05-02 15:02:01 

Møre og Romsdal politidistrikt har besluttet å iverksette etterforskning mot en restaurant i Ålesund som er anmeldt for brudd på smittevernlovgivningen, skriver politiet i en pressemelding.

– Innholdet i anmeldelsen gir rimelig grunn for politiet til å undersøke forholdene ved denne restauranten nærmere, sier politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt som skal lede etterforskningen i denne saken.

Politiinspektør Skovly legger til at det erfaringsmessig vil gå noe tid før en vil kunne si noe om resultatet av etterforskningen.

Kommunen: – Et alvorlig smitteutbrudd

– Vi har aldri hatt så mange smittede før i Ålesund. Hovedsakelig er dette smitteveier som stammer fra Toldboden, sa ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) i en pressemelding torsdag.

Ordføreren sier videre at kommunen har mottatt mange urovekkende tilbakemeldinger om smittevernet på restauranten. Ifølge kommunen har restauranten utvist grov uaktsomhet ved ikke å følge smittevernreglene i tilstrekkelig grad.

Minst 55 smittetilfeller i Ålesund og andre kommuner er tilknyttet utbruddet på Toldboden, ifølge kommunen. 

– Som et resultat har det skjedd et alvorlig smitteutbrudd som har ført kommunen inn i den mest alvorlige smittesituasjonen en har hatt under koronapandemien, sa rådgiver Øyvind Skjelten i kommunen torsdag.

Selskapet: – Vi er veldig lei oss

På sin Facebookside beklager utestedet Tolboden i Ålesund det som har skjedd.

– Vi på Toldboden er veldig lei oss for den belastningen vi har påført våre gjester i forbindelse med utbruddet i helgen. Dette ble en erfaring vi gjerne skulle vært foruten. Vi har tilrettelagt for avstand ved å plassere bord og stoler slik at man kunne holde minimum 1 meter avstand. Men det var en utfordring at gjester flyttet på bord og stoler. Flere ganger måtte vårt personell flytte stoler og bord tilbake der de egentlig skulle stå. Vi har et felles ansvar for å følge smittevernreglene, og vi er helt avhengige av et godt samarbeid med gjestene for at vi skal få dette til.

Utestedet vil nå se på hvordan de kan sørge for bedre smittevern og rutiner for å unngå nye utbrudd.

– Vi skal lære av denne hendelsen, og se på hvordan vi kan håndtere dette bedre fremover, og hva vårt personell kan gjøre for å utøve enda bedre kontroll, og ytterligere forsterke håndteringen av gjester som ikke holder avstand, skriver utestedet.