Person skutt og drept i Oslo sentrum: − En person siktet for drap

Vedkommende fremstår som alvorlig skadet og en er pågrepet, melder politiet.

SISTE: Grete Lien Metlid, leder av Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt informerte på en pressekonferanse klokken 20.30 om at mannen som ble skutt mistet livet. En mann er nå siktet for drap.

– Vi har fått bekreftet at det er en relasjon mellom den avdøde og den siktede. Begge er menn i voksen alder, ifølge Metlid.

Avdøde og siktede er to voksne menn i 40-årene fra Oslo, sier hun.

Politilederen opplyser videre at den siktede selv ringte inn til politiet, og at politiet kjenner til vedkommende fra før.

Politiet ønsker ikke å gå ut med nærmere detaljer på de involverte.

Grete Lien Metlid, leder av Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse mandag kveld.

Rykket ut med store ressurser

– En person er skutt i Tordenskiolds gate i Oslo sentrum. Tilstanden beskrives som svært alvorlig. Politiet har pågrepet antatt gjerningsperson i nærhet av åstedet, skriver politiet i Oslo på Twitter.

– Vi fikk melding klokken 17.44 om skudd avfyrt i Oslo sentrum i Tordenskiolds gate. Vi rykker raskt ut og finner en person som vi kan bekrefte er skutt. Tilstanden er svært alvorlig. I nærheten av åstedet pågriper vi en person som vi mener er antatt gjerningsperson. Utover det kan jeg ikke si noe mer om de involverte per nå, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt.

Nysæter sier videre at per nå ønsker de ikke å gå ut med detaljer på fornærmede eller vedkommende som er pågrepet.

Operasjonsleder vil samtidig understreke at det ikke er grunn til uro for folk i Oslo sentrum.

– Vi mener vi har kontroll på de involverte. Det er dermed ingen grunn til bekymring for andre som befinner seg i Oslo sentrum.

Det var Nettavisen som omtalte skytingen først.

Kriminalteknisk har rykket ut til åstedet, melder politiet i Oslo i en oppdatering klokken 18.43. Politiet har startet etterforskning ved blant annet å sikre åstedet, gjennomføre avhør av vitner og sikre eventuelle bevis i saken.