Over 800 bergensere hasteinnkalles til vaksinering etter teknisk glipp

En teknisk glipp har ført til at over 800 personer i Bergen kommune ikke har fått melding om at de har vaksinetime i dag, torsdag.

Dermed hasteinnkalles nå de berørte. Det skriver Bergen kommune i en pressemelding. 

– Vi sender nå sms til dem dette gjelder med informasjon om når og hvor de har time for vaksinering i dag. Vi håper at mange klarer å stille selv om de må møte på kort varsel, sier prosjektleder for vaksinasjonsprosjektet, Elisabeth Engelsen.

– Vi beklager ulempene dette medfører for den enkelte. Dersom de ikke rekker å komme til tidspunktet de har fått time, kan de også møte opp senere i dag. Vi holder litt lenger åpent så dersom man kommer til vaksinasjonslokalet der man har time før kl. 1530, vil man få vaksinen i dag, sier Engelsen.

854 rammet

Feilen har rammet 854 personer i dag. Disse har altså registrert at de ønsker vaksinen og de har fått tildelt time i kommunens systemer, men de har ikke fått melding om når og hvor de skal møte for å få vaksinen.

– Vi er i kontakt med leverandøren av systemet vi bruker for å ordne problemene. Innbyggere som er berørt av feilen og ikke har mulighet for å stille vil fortsatt få tatt vaksinen. De kan ringe koronatelefonen som setter opp ny time. Vi har ledige timer neste uke som kan benyttes, sier hun videre.

Vaksinestasjonene har kontroll på hvem som har fått tildelt time i dag så det vil ikke være mulig for personer som ikke har time, å møte opp for å få vaksine.