Ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) i Lørenskog sier dødsfallene til de to barna er en tragedie: – Lokalsamfunnet er sterkt preget.

Lørenskog-ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) synes dødsfallene til de to barna er helt grusomt og tenker på alle de berørte, dette er en tragedie, sier hun. Foto Lørenskog kommune.

Det var melding om et utløst sprinkleranlegg ved 08:30-tiden som først fikk politiet til å rykke ut til Lørenskog søndag morgen. Da de ankom stedet, fant de to livløse barn og en mor som betegnes som kritisk skadet, hun er kjørt til Oslo universitetssykehus Ullevål.

Av: Sandor Dahl   2020-07-19 12:25:55 
  Sist oppdatert 2021-04-08 16:26:09 

Ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) i Lørenskog kommune fikk beskjed om tragedien søndag formiddag da var kommunes psykososiale kriseteam i gang med sitt arbeid i samarbeid med politiet til de som trenger støtte og oppfølgning.

Hva vil du som ordfører i Lørenskog kommune si om denne hendelsen?

– Det er helt forferdelig. Helt grusomt, det er sterk tragedie, folk er rystet over det som har skjedd, når barn er involverte er det ekstra tungt sier hun til Avisa-Vest.

Jeg selv har ikke fått snakket med så mange, for jeg har vært opptatt med denne hendelsen. Men de jeg har snakket med er helt rystet over det som har skjedd, de syns det er helt forferdelig det som har skjedd. Jeg tror dette gjør inntrykk på de fleste av oss, sier ordføreren.

Kommunens kriseteam har vært i aktivitet siden rundt tidlig søndag morgen.

– Jeg synes dette er helt grusomt og tenker på alle de berørte, dette er en tragedie, sier hun.

Foreløpig er kommunens kriseteam som arbeider på vegne av kommunen, nå i ettermiddag skal vi ha et krisemøte. Hvor vi da vil få litt mer status og ser om det er ytterlige tiltak som kommunen bør iverksettes, sier Bergheim.

– Nå har jeg ikke fått noen oversikt over barnas alder ennå, men vi må jo se på om det for eksempel må iverksette noe i forbindelse med skole eller lignende. Akkurat når prioriterer vi at politiet og kommunes kriseteam for å jobbe med sitt arbeid. Vi får legge planer for videre aktiviteter når vi for litt mer oversikt over situasjonen, sier en preget ordfører.