Ordfører i Nittedal siktet for grov korrupsjon – På grunn av byggeprosjekt.

Økokrim har siktet Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) for grov korrupsjon i forbindelse med et byggeprosjekt. Ifølge ordførerens forsvarer Geir Lippestad stiller hun seg helt uforstående til siktelsen.

Av: NTB og Sandor Dahl   2020-06-23 09:03:19 
  Sist oppdatert 2020-12-16 09:14:05 

– Jeg kan bekrefte at Økokrim etterforsker Hilde Thorkildsen for mistanke om grov korrupsjon. Hun samarbeider med politiet på alle mulige måter og føler seg helt trygg på at når alle dokumenter er gjennomgått, så ender saken med henleggelse, sier ordførerens forsvarer, advokat Geir Lippestad til NTB.

Ifølge Romerikes Blad gjorde politiet beslag hjemme hos ordføreren 13. februar i år. Det er også gjort beslag på rådhuset.

Økokrim bekrefter siktelsen til Avisa-Vest. Men av hensyn til etterforskingen ikke kan si noe utenom det som er omtalt i mediene.

– Økokrim har siden starten av året etterforsket en sak hvor det foreligger mistanke om grov korrupsjon i en kommune. Flere personer er siktet og avhørt i saken. Blant de siktede er kommunens ordfører. Av hensyn til den videre etterforskning ønsker vi ikke på nåværende tidspunkt å kommentere saken ytterligere, skriver konstituert førstestatsadvokat Esben Kyhring i Økokrim til VG.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

– Saken handler om en utbyggingssak i Bjørnholtlia i Nittedal kommune. Ordføreren har selv vært direkte involvert i byggeprosjektet. Tre andre personer er også siktet i saken, uten å være tilknyttet kommunen.

Formannskapet ble orientert fredag om saken. Politikerne ble kalt inn på et døgns varsel, og fikk forbud mot å gjengi noe av innholdet offentlig. Kommunen skal ha fått informasjon fra Økokrim om at etterforskningen var hemmelig og at Økokrim ikke ønsket offentlighet rundt etterforskningen.

- - - - ANNONSE - - - -