Odd Eirik (36) er Norges mest sultne Vestlending!

Odd Eirik (36) fra Bremanger i Vestland er blitt en stor hitt på videoplattformen YouTube der han legger ut matvideoer, challenges og annet sprell.

I et portrettintervju med Avisa-Vest, forteller 36-åringen, som kaller seg en galen Vestlending om hans lidenskap til mat og bakgrunnen for oppstarten av YT-kanalen.

– Hvorfor begynte du med YouTube?

– Etter å ha vært i overkant lubben tok jeg et livsstilsvalg i 2017, som gjorde at jeg gikk ned 32 kilo i vekt på åtte måneder. I løpet av den perioden lærte jeg meg en del om mat, og oppdaget samtidig at jeg hadde et skjult talent for å spise «litt mer enn andre». Det startet i det små med å dokumentere dette på Instagram, men skjønte raskt at den arenaen ikke var riktig for meg, og derfor startet jeg YouTube-kanalen på bakgrunn av at siden jeg var liten, har jeg hatt en liten filmskaper i magen som ønsket å underholde andre.

«Sett på smaken» har jobbet lenge for å nå det punktet han er på i dag.

– Jeg føler jeg har funnet min nisje der man kan få lage matvideoer med en dose humor og god norsk vestlandsk cringe, sier han.

 YouTube-ferden

– Hva syns familien din om at du legge ut slike Youtube-videoer av deg mens du spiser slike heftige måltider?

– Selve det at jeg legger ut slike videoer har de ikke så mye imot. Men moren min er litt bekymret for at jeg kommer til å skade meg før eller seinere ved å spise slike mengder.

– Hvor lang tid bruker du på å lage videoer?

 5-10 timer.

– Hvor ofte legger du ut videoer?

– Det kommer ut video hver fredag, jeg føler det er en fin inngang på helgen og kunne publisere en liten snutt som kan glede andre.

– Hva er tanken bak kanalnavnet?

– Det er faktisk min samboer som skal ha kreditten for kanalnavnet (det er faktisk er lite ordspill også – sett på maken).

– Er du Norges mest sultne Vestlending?

– Jeg vil si det ja. Det finnes per nå ingen andre videoer ute her i Norge som gjør det i en slik skala som jeg gjør det.

– Du spiser ufattelig store mengder mat hvordan klarer du og prosesserer det?

– Jeg er et A4-menneske som ikke har noe spesiell økt forbrenning. Det er rett og slett termodynamikkens lover. Selvfølgelig har jeg nok en større magesekk enn andre og kommer ikke unna alt. Hvis jeg spiser eksempelvis 5000 kalorier, går jeg opp i vekt. Så i mitt tilfelle må man bare ta det igjen på matinntaket resten av uken.

LIVSSTILSVALG: Odd Eirik måtte ta et livsstilsvalg det endret hans forhold til mat og kalorier. Foto: Privat.

– Sinnsykt at så mange vil følge min mat-kjærlighet

– Du har nesten 4 tusen abonnenter på YouTube. Hvilke tanker har du om fortsettelsen?

– Det er helt sykt at så mange har valgt å abonnere på min kanal. Da det er drøye to år siden oppstarten er jeg veldig takknemlig for at man vil se på den gale Vestlendingen fortære mat og gjøre challenges (Odd Eirik, journ.anm).

– Hvordan kombinerer du jobb og familieliv med denne hobbyen?

– På jobben er det ikke så mange som vet om kanalen, men jeg har gått forbi møterom der noen av kollegaene har sett på videoene mine på storskjerm her. Når det kommer til hjemmefronten, kan det av og til gå på bekostning av «kjæreste-tid» men stort sett går det bra, hun liker at det blir rester igjen etter videoene!

– Hva er ditt mål med kanalen?

 Mitt mål er å underholde folk samt det og kunne bli en bedre videoskaper.

– Har du opplev å bli gjenkjent på gaten og isåfall hvordan har folk reagert?

 Ja jeg har hatt et par tilfeller faktisk. Da jeg var i Bergen sist, ble jeg gjenkjent på Rema 1000 da jeg var og handlet for å ta burger-utfjordingen på 1.8 kilo ved restauranten Inside Rock Cafe. Også var det en annen gang da to tenåringsgutter ville ta en selfie.

Videotips

Odd Eirik forteller videre at hvis noen der ute ønsker å starte med og lage YT-videoer, er det viktig å satse på god lyd på videoene. Om lyden er dårlig, er det ofte at folk velger å klikke seg ut. Det er noe han selv kjenner seg igjen i, så da hjelper det ikke om man har god kamerakvalitet om lyden er dårlig!

TI KJAPPE: Odd Eirik Nygård (36) «Sett på smaken»

Hvor gammel er du?

– 36 år.

Hva er favorittfargen din?

– Blå.

Hva er favoritt mat og drikke?

– Pizza (Dominos)/Pepsi Max.

Yrke/jobb?

– Automasjonsingeniør.

Vinter eller sommer?

– Sommer.

Sydenferie eller Norgesferie?

– Sydenferie.

Filmkveld eller gå ut på byen?

– Filmkveld.

Finstas eller joggeklær?

– Joggeklær.

Største måltid i kalorier på en gang?

– 7000 rett under en time.

Fjelltur eller late seg på sofaen?

– Fjelltur om sommeren.