Norwegian-sjef Jacob Schram går på dagen – Geir Karlsen tar over

Norwegian melder mandag morgen i en pressemelding at Jacob Schram går av med umiddelbar virkning som sjef for det norske flyselskapet Norwegian. Geir Karlsen, som i dag er finansdirektør, tar over i stillingen.

– Jeg er glad for å kunne meddele at Geir Karlsen har akseptert styrets forespørsel om å tre inn i rollen som konsernsjef i Norwegian. Karlsen har ledet en vellykket finansiell rekonstruksjon av Norwegian, og han har den kompetansen, fokuset, tilliten og engasjementet som gjør ham til den beste konsernsjefen for Norwegian, sier Svein Harald Øygard, styreleder i Norwegian i en pressemelding.

– Nå som reiserestriksjonene er i ferd med å lette, er Norwegian klar til å tilby kundene våre tusenvis av flyvninger i Norden og Europa. I tillegg vil selskapet iverksette ytterligere tiltak for å styrke posisjonen som lavpris-flyselskap og for å sikre en bærekraftig lønnsomhet fremover. Geir er den ideelle konsernsjefen til å lede dette arbeidet, sier Øygard.

56-årige Karlsen har vært finansdirektør i selskapet siden april 2018.

Karlsen sier at han er takknemlig for tilliten som styret har vist ham, og at han ser frem til å fortsette i Norwegian i den nye rollen som konsernsjef.

– Det viktigste for oss i tiden fremover blir å øke lønnsomheten i lavpris-segmentet, og å tiltrekke oss nye og eksisterende kunder i alle de viktigste markedene våre. Norwegian er godt posisjonert i markedet etter den finansielle rekonstruksjonen av selskapet, og vi har en sterk merkevare, populære produkter og tjenester – og ikke minst et lag bestående av erfarne kolleger, klare for å kjempe om hver eneste kunde, sier Karlsen.

Prosessen med å finne en ny finansdirektør vil begynne umiddelbart.

Ville ikke kutte i sluttpakke

– Styret i Norwegian besluttet den 20- juni å avslutte Jacob Schrams periode som konsernsjef, heter det i pressemeldingen.

Schrams ansettelseskontrakt, signert i 2019, gjør ham berettiget til ni måneders oppsigelsestid. Han vil støtte styret på heltid i oppsigelsestiden, til 31. mars 2022.

Han vil inntil da motta sin nåværende lønn, og deretter vil et 15-måneders sluttvederlag gis i månedlige utbetalinger, som spesifisert i ansettelseskontrakten fra 20. november 2019.

Selskapet skriver at styret har forsøkt å redusere sluttvederlaget for å gjenspeile utfordringene luftfarten står overfor, men lyktes ikke å komme til enighet om dette.