Northug: – Innrømmer at han har et alvorlig rusproblem

I dag står Petter Northug (34) ansikt til ansikt med pressen for å fortelle om råkjøring, kokainbeslag – og den usikre fremtiden. Han innrømmer at han har et alvorlig rusproblem, både med alkohol og narkotika.

Av: NTB og Sandor Dahl   2020-08-21 10:08:44 
  Sist oppdatert 2020-08-21 10:18:52 

Forrige fredag innrømmet en av Norges største langrennsløpere gjennom tidende at han hadde gjort en stor feil i dag møter han media for og fortelle sin historie om saken.

– Han innleder med og si at det jeg skal si nå, sitter langt inne, sier Petter Northug under pressekonferansen fredag.

Så innrømmer den tidligere skistjernen at han trenger hjelp.

– Jeg har et alvorlig rusproblem, både med alkohol og narkotika, sier Northug.

– Jeg har ikke tatt problemet på alvor, og sier at han vil si unnskyld til alle som står ham nær, og som han har samarbeidet med. Han hevder han har gjort mye han skammer seg over i et sug etter spenning etter skikarrieren.

– Det er viktig for meg å understreke at jeg ikke tok alkohol eller narkotika da jeg var aktiv, sier han.

– Jeg innser at jeg trenger profesjonell hjelp, forteller Northug, som nå skal trekke seg fra alle prosjekter han skulle vært involvert i denne høsten.

Northug benekter at han var ruset da han ble stoppet av politiet torsdag. Han sier rusproblemet har gradvis oppstått etter at han la skiene på hylla.

Onsdag skrev VG at spyttprøven var positiv, men en slik prøve kan gi falske positive og falske negative resultater. Først om noen uker vil politiet få svar på blodprøven.

– Jeg tar den dommen jeg får, sier Northug på spørsmål om hvordan han stiller seg til siktelsen.

Skistjernen innrømmet sine feil på Instagram

– Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen, skrev Northug på egen Instagram-profil.

– Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort, er beskjeden fra den tidligere skikongen.

Formelt er han siktet for tre lovovertredelser:

  • To brudd på veitrafikkloven.
  • Ett narkotikalovbrudd.

De to første er for å ha kjørt i 168 km/t i 110-sonen og for å ha vært ruspåvirket under kjøringen, den siste for brudd på straffelovens paragraf 231 for å ha oppbevart narkotika.

- - - - ANNONSE - - - -