Nordmenn er klare for gjenbruksjul viser undersøkelse gjort av Norstat

2020 har vært et annerledes år, og mange har fått øynene opp for hvordan vi bruker tiden og ressursene våre. Vi kommer til å se smartere forbruk der det å kjøpe og gi bort brukt blir sett på som et reelt alternativ til å kjøpe nytt, sier produktdirektør på FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke. Foto: Pixabay.

Nordmenn blir mer og mer positive til å både gi og få noe brukt til jul, viser en undersøkelse FINN har gjort for tredje år på rad.

Av: Sandor Dahl   2020-11-30 12:41:25 
  Sist oppdatert 2020-11-30 12:41:27 

Nesten en million nordmenn har gitt noe brukt til jul, og stadig flere ønsker å både gi og få brukte presanger. Ferske tall fra en undersøkelse gjort av Norstat for FINN, viser at en av fire nordmenn over 18 år har gitt bort brukte julegaver, opplyser FINN i en pressemelding.

– Det er svært hyggelig å se at folk i hele landet blir mer og mer bevisste på gjenbruk og bruker FINN som en bruktbutikk, sier produktdirektør på FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke.

Pandemien vi har vært utsatt for har kanskje gjort oss mer bevisst på økonomien vår, og det kan ha innvirkning på årets julehandel. Opshaug Bakke mener årets gjenbruksjul er starten på en ny julegavetrend. 

– 2020 har vært et annerledes år, og mange har fått øynene opp for hvordan vi bruker tiden og ressursene våre. Vi kommer til å se smartere forbruk der det å kjøpe og gi bort brukt blir sett på som et reelt alternativ til å kjøpe nytt, sier Opshaug Bakke.

Undersøkelsen viser også at det viktigste når man gir bort en gave er at den inneholder noe som er personlig og at det er noe mottakeren ønsker seg. Bruktmarkedseksperten mener det å gi bort en brukt julegave bidrar til å vise at gavegiveren bryr seg om mottakeren.

– Det tar gjerne litt tid å jakte en passende bruktskatt på FINN, og sjansen for å finne noe unikt er stor. Å kjøpe brukt har etter hvert blitt ganske trendy i de fleste miljøer, og det signaliserer også et samfunnsengasjement og ønske om å bidra smart og positivt. Det er med andre ord masse omsorg på alle nivå, når vi gir bort gaver vi har funnet i bruktmarkedet, sier hun.

- - - - ANNONSE - - - -