NAF: – På tide å få vinterdekkene på bilen

– Riktige og gode dekk er livsviktig for å komme seg vel frem dit man skal. De er den eneste kontakten bilen har med bakken, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF. Foto: NAF.

Den første smaken av vinter kommer alltid overraskende. – Gårsdagens snøfall i Sør-Norge forsvant fort i lavlandet, men det er et varsku om at nå må vinterdekkene finnes frem, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

Vi er inne i den tiden der vinteren kan komme når som helst. Da er det viktig å være forberedt, særlig om du er avhengig av bilen for å komme deg på jobben.

– Det første snøfallet kommer for mange som julekvelden på kjerringa, mener Sødal. – Har du sommerdekk på bilen da, må du la den stå, fortsetter Sødal .

Riktige og gode dekk er livsviktig for å komme seg vel frem dit man skal. De er den eneste kontakten bilen har med bakken. Det er store forskjeller på vinterdekk og sommerdekk. Har du fremdeles ikke fått vinterdekkene på bilen, er det på tide å gjøre det.

– Gjør du hjulskift-jobben selv hjemme, kan du følge med på værmeldingene og legge om tett opp til neste snøfall eller om du skal til steder der det er snø. Har du dekkene på dekkhotell, krever det mer planlegging, sier NAF-rådgiveren.

Flere og flere velger å ha dekkene på dekkhotell fordi det er både enkelt og behagelig. I tillegg er det mange som har begrenset med lagringsplass hjemme. Nyere boliger bygges med lite lagringsplass, særlig i de store byene, skriver Norges Automobil Forbund (NAF) i pressemeldingen.

– Dekkhotellene har mye å gjøre om dagen og du kan være sikker på at du fort må vente en ukes tid eller mer om du booker time i dag, mener Nils Sødal.

– De fleste hotellene har også drop-in, men da må du regne med å stå lenge i kø nå om dagen, fortsetter han.

Har du fått vinterdekkene på bilen, er det viktig å være klar over en ting i overgangen til vinter.

– På klassisk høstføre med varmegrader og våt vei, har vinterdekk betydelig lenger bremselengde enn sommerdekk. Derfor er det viktig å ta høyde for det når du er ute og kjører, avslutter Sødal.